ΣΥΡΙΖΑ: Η «ανασκόπηση» Μητσοτάκη θυμίζει την τελευταία παρτιτούρα στον Τιτανικό
«Κύριε Μητσοτάκη, δεν είναι όλα "επικοινωνία"»

«Η “ανασκόπηση” Μητσοτάκη στο facebook αρχίζει πλέον να θυμίζει την τελευταία παρτιτούρα του μουσικών του Τιτανικού. Οι πολιτικές του βυθίζουν την αξιοπιστία της χώρας και την αγοραστική δύναμη των πολιτών και αυτός συνεχίζει να προκαλεί, αποδεικνύοντας απλά πόσο μακριά βρίσκεται από την πραγματικότητα», σχολιάζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:
«Εξαίρεση δεν αποτελεί και η σημερινή του ανάρτηση, που ξεκινά με ευχολόγια για τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, λες και δεν έχουν καταλάβει όλοι πως η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που τρέχει τώρα πίσω από τις εξελίξεις, οδήγησε στις επιπλοκές με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής.
»Αλλά ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχίζει απτόητος: με γενικολογίες για τη βία στα γήπεδα (φτάνοντας και να… δικαιολογήσει την ένταση ως «αναπόσπαστο στοιχείο» του πρωταθλήματος), με μπόλικη ρητορεία περί “νόμου και τάξης” στα πανεπιστήμια για να ικανοποιήσει το (πολύ) δεξιό του ακροατήριο, ενώ προσθέτει και λίγη διαφήμιση της πλατφόρμας για τη στέγαση την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες σκέφτονται ήδη πώς θα πληρώσουν το επόμενο νοίκι.
»Στο μεγαλύτερο μέρος της ανάρτησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο άλλοτε υπουργός της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, το αφιερώνει στην «αξιολόγηση» στο δημόσιο. Πανηγυρίζει μάλιστα για τις χαμηλές «επιδόσεις» των δημοσίων υπαλλήλων για να στηρίξει το αφήγημα του «κακού δημοσίου» και να δικαιολογήσει τις κακές προθέσεις της κυβέρνησης του ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος.
»Αλλά, κύριε Μητσοτάκη, δεν είναι όλα “επικοινωνία”. Οι πολίτες γνωρίζουν, γιατί τη ζουν την πραγματικότητα: της ακρίβειας, του υψηλού κόστους στέγασης, των καρτέλ, των σκανδάλων. Κι αυτό καμιά “εβδομαδιαία ανασκόπηση” δεν μπορεί να το ανατρέψει».
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr