ΣΥΡΙΖΑ: Κανείς δεν μπορεί να κακοποιεί ούτε ανθρώπους ούτε ζώα
Με αφορμή το κήρυγμα του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης
EUROKINISSI Ανακοίνωση με αφορμή το κήρυγμα του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θυμίζουμε, ότι στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Παύλος, επέκρινε τους πιστούς που βάζουν σε προτεραιότητα την περίθαλψη ζώων συντροφιάς αντί για να βρίσκονται πλάι σε ανθρώπους φτωχούς, αναξιοπαθούντες ή αρρώστους, με τον ίδιο και περισσότερο ζήλο.
Με τίτλο «κανείς δεν μπορεί να κακοποιεί ούτε ανθρώπους ούτε ζώα», ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στάθηκε έντονα επικριτικός απέναντι στα λόγια του Μητροπολίτη.
Η ανακοίνωση αναλυτικά:
Η υιοθέτηση απόψεων που επιμένουν να οδηγούν σε τεχνητή αντιπαράθεση την φροντίδα ζώων συντροφιάς, όπως οι σκύλοι και οι γάτες, με την φροντίδα για τον συνάνθρωπο, είναι τουλάχιστον ατυχής, ειδικά αυτές τις μέρες, που είθισται τα μηνύματα αγάπης να κυριαρχούν.
Ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, φυσικά και έχει δικαίωμα στην άποψή του, ωστόσο εκ της θέσεώς του και της ιδιαίτερης επιδραστικότητας στο σώμα των πιστών, έχει και σημαντική ευθύνη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουμε ή το ένα ή το άλλο.
Η ανθρώπινη κτηνωδία, που δυστυχώς συχνά συναντάμε εις βάρος ανυπεράσπιστων πλασμάτων, δεν πρέπει να προσπερνάται ως κάτι το δευτερεύον. Εξάλλου η συμπεριφορά προς τα ζώα είναι και δείκτης πολιτισμού, ανθρωπιάς, ανοχής κι αγάπης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον Εισαγγελέα Δράμας διαρρήκτης – Αφαίρεσε 30.000 ευρώ από δύο σπίτια Πυρκαγιά στην Καλλιθέα: Δύο άνδρες εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους – ΕΙΚΟΝΕΣ Επίθεση με μαχαίρι στο μετρό Παρισιού – Τρεις γυναίκες τραυματίες Προσποιούνταν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες για μεγάλα ποσά ΒΙΝΤΕΟ – Εδώ βρέθηκε νεκρό το 7χρονο παιδάκι στη ΡοδόπηΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

