Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ κατά Γ.Φλωρίδη: “Απέφυγε να απαντήσει για το αν διεξάγεται έρευνα για την αλλοίωση του ηχητικού υλικού” – ΒΙΝΤΕΟ

«Τελικά ο κ. Φλωρίδης φάνηκε να αποδέχεται την ύπαρξη και το έργο της περίφημης μονταζιέρας για τις συνομιλίες σταθμάρχη – μηχανοδηγών. Κάποια στιγμή, ίσως ανακαλύψει και την τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης», αναφέρεται στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ κατά Γ.Φλωρίδη: “Απέφυγε να απαντήσει για το αν διεξάγεται έρευνα για την αλλοίωση του ηχητικού υλικού” – ΒΙΝΤΕΟ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του

Αφορμή αποτέλεσαν τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδας” στο OPEN σχετικά με τα μονταρισμένα ηχητικά των συνομιλιών του σταθμάρχη που δημοσιεύτηκαν μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

ΣΥΡΙΖΑ για Γ.Φλωρίδη: “Αποδέχεται την ύπαρξη και το έργο της περίφημης μονταζιέρας”

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι ο Γ.Φλωρίδης παραδέχεται την ύπαρξη “μονταζιέρας” και τον κατηγορεί ότι δεν απαντά για το αν έχει ξεκινήσει έρευνα για τα την αλλοίωση των ηχητικών. Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλήγει για ακόμα μια φορά στο συμπέρασμα της συγκάλυψης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Με λίγη δυσκολία, με λίγη καθυστέρηση, τελικά ο κ. Φλωρίδης φάνηκε σήμερα το πρωί στο OPEN να αποδέχεται την ύπαρξη και το έργο της περίφημης μονταζιέρας για τις συνομιλίες σταθμάρχη – μηχανοδηγών. Κάποια στιγμή, ίσως ανακαλύψει και την τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης που έχει στηθεί γύρω από το έγκλημα στα Τέμπη. Ωστόσο, αν και διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ανακριτής έχει όλο το αυθεντικό ηχητικό υλικό, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στις ερωτήσεις για ορισμένα… λεπτά ζητήματα, όπως για παράδειγμα για το αν διεξάγεται έρευνα σχετικά με την αλλοίωση του ηχητικού υλικού».

«Δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να απαντήσει εάν στον ένα χρόνο που πέρασε έπειτα από τη διαπίστωση ότι οι συνομιλίες είχαν πειραχτεί, ερευνήθηκε ποιος είχε πρόσβαση στα αρχεία του σιδηροδρόμου, ποιος και γιατί πήρε το υλικό, ποιος το αλλοίωσε, σε ποια φάση και με ποιο σκοπό. Αν και το σκοπό τον έχουν καταλάβει όλοι, όσο και αν ο κ. Φλωρίδης και η κυβέρνηση τον αρνούνται. Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης ήταν ο σκοπός, όσο ακόμα η τραγωδία ήταν νωπή και τα ερωτηματικά πολλά, έτσι ώστε να κυριαρχήσει ως μοναδική εκδοχή για τις αιτίες του δυστυχήματος ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους. Χειραγώγηση στο πλαίσιο της τεράστιας επιχείρησης συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης».

Γ.Φλωρίδης: “Ούτε ένας πόντος τσιμέντο δεν υπάρχει

Νωρίτερα Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε για τους ισχυρισμούς περί “μπαζώματος”, «Στήθηκε ένα μεγάλο ψέμα από πολιτικούς, ότι ο χώρος στο δυστύχημα των Τεμπών μπαζώθηκε προκειμένου να συγκαλυφθούν ή να μην μπορούν να διερευνηθούν στοιχεία».

Και συνέχισε λέγοντας «πρώτα να δούμε τι έγινε στα Τέμπη. Η κατηγορία περί μπαζωμάτων διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Πήρα θέση στο γεγονός ότι επιχειρήθηκε μέσα από τα μπαζώματα να γίνει μια συγκάλυψη στοιχείων από τους πολιτικούς».

Εξήγησε πως «όταν γίνεται το δυστύχημα και πρέπει να πλησιάσουν τα συνεργεία διάσωσης, πρέπει να δοθεί μια δυνατότητα στα μηχανήματα να φτάσουν εκεί. Έπρεπε να γίνει μια διάνοιξη δρόμων».

Σε ερώτηση αν υπήρχε οδικό δίκτυο εκεί, απάντησε πως «τέτοιο που να υποστηρίξει την προσέλευση βαριών μηχανημάτων δεν υπήρχε, και έτσι διαμορφώθηκε ένας δρόμος για να πάνε τα μηχανήματα σε 5,5 χλμ. Αυτό διαμορφωνόταν σιγά σιγά, ανάλογα με τις ανάγκες των οχημάτων διάσωσης».

Και συνέχισε λέγοντας,  «ανάλογα με την ευστάθεια του εδάφους έπρεπε να δημιουργείται μια σταθερότητα και δημιουργείται όταν τοποθετείται σκληρό χαλίκι, διότι κάτω είναι και ο αγωγός του φυσικού αερίου».

«Ούτε ένας πόντος τσιμέντο δεν υπάρχει», απάντησε για τις καταγγελίες περί τσιμεντοποίησης.

Φλωρίδης: “Όλα βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών”

Για την τυχόν ύπαρξη παράνομων ή επικίνδυνων υλικών στην εμπορική αμαξοστοιχία σημείωσε «ότι οι απαντήσεις θα δοθούν από τα εργαστήρια του εξωτερικού», ενώ για την περίπτωση να έχουν χαθεί στοιχεία είπε ότι «όλα βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών. Ο ανακριτής θα στείλει στο εξωτερικό και τα πιθανά βίντεο που έχουν υποστεί επεξεργασία».

Αναφορικά με τις διαφωνίες του πραγματογνώμονα που όρισε ο ανακριτής και των τεχνικών συμβούλων των συγγενών, ο κ. Φλωρίδης υποστήριξε ότι «ο ανακριτής όρισε από το Μετσόβιο νέο πραγματογνώμονα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ