ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Τέμπη: “Να καταθέσει στην Εξεταστική ο Φ. Τσαλίδης – Είχε προειδοποιήσει εγγράφως τον Κ. Καραμανλή”

"Ενάμιση χρόνο πριν από τη τραγωδία, στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναφερόταν στον «ορατό κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας»" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Τέμπη: “Να καταθέσει στην Εξεταστική ο Φ. Τσαλίδης – Είχε προειδοποιήσει εγγράφως τον Κ. Καραμανλή” eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε σήμερα Τετάρτη, εκ νέου αίτημα να καταθέσει ως μάρτυρας ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “ενάμιση χρόνο πριν από τη τραγωδία, στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, σε επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναφερόταν στον «ορατό κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας».

Είναι φανερό. Η επιστολή αυτή, για τα «Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Ελληνικού Σιδηροδρόμου», εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή είχε απορρίψει το αίτημα να καταθέσει ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ”

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Τέμπη: Ολόκληρη η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

“Επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι με το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη η ελληνική κοινωνία βίωσε μια τραγωδία η οποία είχε προαναγγελθεί. Μόνο που αυτοί που γνώριζαν τον κίνδυνο και είχαν την ευθύνη να τον αποτρέψουν, δεν το έπραξαν. Την πρώτη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος εμφανίστηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών να αρνείται κάθε γνώση των σοβαρών προβλημάτων και να επικεντρώνεται στον «ανθρώπινο παράγοντα».

Μόνο που γνώριζε. Γνώριζε και τώρα ψεύδεται, διαστρεβλώνει τα γεγονότα, τα ερμηνεύει κατά το δοκούν, τα αποσιωπά όταν δεν τον βολεύουν. Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Σερρών της ΝΔ και η κυβέρνησή του γνωρίζουν, ψεύδονται και συγκαλύπτουν. Για μια ακόμη φορά.

Το επιβεβαιώνει το σημερινό, αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Ενάμιση χρόνο πριν από τη τραγωδία, στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, σε επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναφερόταν στον «ορατό κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας».

Είναι φανερό. Η επιστολή αυτή, για τα «Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Ελληνικού Σιδηροδρόμου», εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή είχε απορρίψει το αίτημα να καταθέσει ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε σήμερα εκ νέου αίτημα να καταθέσει ως μάρτυρας. Θα το αρνηθεί κι αυτή τη φορά η κυβερνητική πλειοψηφία;

Η ύβρις απέναντι στα θύματα, η προσβολή των οικογενειών τους, η συγκάλυψη της αλήθειας, είναι, δυστυχώς, η τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ για να αποφύγει την μεγάλη ευθύνη της, η οποία προκύπτει από τη δυνατότητα που είχε ως κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις που θα προστάτευαν την ανθρώπινη ζωή. Αλλά δεν θα τα καταφέρει. Όχι αυτή τη φορά. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί“.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ