Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παραμένει πρόεδρος της ΚΟ ο Φάμελλος – Οι πρώτες αλλαγές που έκανε ο Κασελλάκης και τα “φίλια πυρά” Φίλη-Ραγκούση – ΒΙΝΤΕΟ

Δύσκολη η εξίσωση της επόμενης μέρας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς το στίγμα των δηλώσεων ορισμένων στελεχών δεν οδηγεί στη "σύνθεση" αλλά στον "εμφύλιο"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παραμένει πρόεδρος της ΚΟ ο Φάμελλος – Οι πρώτες αλλαγές που έκανε ο Κασελλάκης και τα “φίλια πυρά” Φίλη-Ραγκούση – ΒΙΝΤΕΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στον αστερισμό του Στέφανου Κασσελάκη κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς ο νέος πρόεδρος του κόμματος με την ισχυρή εντολή από τη βάση εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει αλλαγές. Την ίδια ώρα στέλνει μηνύματα ενότητας αλλά κάποια στελέχη της Κουμουνδούρου, κυρίως της “ομπρέλας” δε χάνουν την ευκαιρία να τον “πυροβολούν”. Σε κάθε περίπτωση η εξίσωση της επόμενης μέρας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κάτι παραπάνω απο δύσκολη, καθώς το στίγμα των δηλώσεων ορισμένων στελεχών δεν οδηγεί στη “σύνθεση” αλλά στον “εμφύλιο”.

Στον αστερισμό Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παραμένει πρόεδρος της ΚΟ ο Φάμελλος

Ο Σωκράτης Φάμελλος θα παραμείνει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο νέος πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελακης, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο στο γραφείο του στη Βουλή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στον μεταξύ τους διάλογο ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Φάμελλος ανέφεραν:

Φάμελλος: Μεγάλη μου τιμή να σας καλωσορίζω στην έδρα της παραγωγής, θερμά συγχαρητήρια, η κοινωνία μας έχει ανάγκη και πρέπει να ανταποκριθούμε

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πάρα πολύ Σωκράτη και να συνεχίσεις το έργο σου ως πρόεδρος της ΚΟ πάντα για το καλό του τόπου

Φάμελλος: Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, μεγάλη ευθύνη με συλλογικότητα

Κασσελάκης: Έχουμε ευθύνη σε όλο τον κόσμο και στους χιλιάδες ψηφοφόρους

Στον αστερισμό Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι πρώτες αλλαγές του νέου προέδρου

Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, χρέη διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει ο Μανώλης Καπνισάκης.
Η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Τσίπρας, καθήκοντα διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Π

Σφοδρά πυρά Ν. Φίλη: “Με ύφος Τραμπ ο Κασσελάκης”

«Πυρά» προς πολλές κατευθύνσεις εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του αποδίδοντας στον Στέφανο Κασσελάκη «ύφος Τραμπ», ενώ καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα «επιλογή διάλυσης της ταυτότητας» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και ότι «δεν παρενέβη να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του». Ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να δώσει τη μάχη στο Συνέδριο του κόμματος που πρέπει να γίνει τον Νοέμβριο τονίζοντας ότι έγιναν ήδη «επικίνδυνα βήματα», σημειώνοντας πως τότε θα δει τι θα κάνει: «εγώ δεν είμαι δεδομένος σε ένα κόμμα που δεν είναι της Αριστεράς», είπε ο Νίκος Φίλης.

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”», είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Συμπλήρωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να φτιάξει την δημοκρατική παράταξη αλλά ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά «Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα» είπε.

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν, ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες στις εκλογές και γιατί χάσαμε, Αλλά, η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και την δύναμη του», προσέθεσε.

Για τη νίκη του του Στέφανου Κασσελάκη είπε ότι οι150.000 άνθρωποι που ψήφισαν δεν δίνει νικηφόρα πορεία. «Ο Παπανδρέου πήρε 1 εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο, ψηφίστηκε από τα μέλη και μετά χάσαμε δύο φορές. Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας. Έγινε και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κοντά στον Τσίπρα, υπήρχε η αντίληψη ότι φθάνουμε σε «Μεσσιανισμό», είπε.

Έστρεψε τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει».

«Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα που ήρθε, σκοπεύω να δώσω την μάχη στο Συνέδριο του κόμματος. Πρέπει να γίνει το Νοέμβριο, όπως το έχουμε πει. Έγιναν επικίνδυνα βήματα: χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο Γραμματέας της ΚΟ και ο Εκπρόσωπος Τύπου», είπε ακόμη ο Νίκος Φίλης.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, αφού είπε ότι φταίει διότι μετέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρχηγικό κόμμα, τόνισε πως «ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδο του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».

Από το στόχαστρο του δεν ξέφυγε ο Ευάγγελος Αποστολάκης για τον οποίο είπε «εδώ δεν είναι στρατός να βγάζει ημερήσιες διαταγές, εδώ υπάρχει κόμμα και καταστατικό και πρέπει να γίνει συνέδριο και διαδικασίες. Βεβαίως και να κάνει αλλαγές, αλλά να περάσουν από όργανα».

«Αν τον Νοέμβριο, υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας θα επιλέξει τι θα κάνει. Εγώ θα δω τι θα κάνω, εγώ δεν είμαι δεδομένος σε ένα κόμμα που δεν είναι της Αριστεράς», ξεκαθάρισε ο Νίκος Φίλης.

Σε ερώτημα εάν κληθεί από τον κ. Κασσελάκη να αναλάβει κάποια θέση στο κόμμα, ο κ. Φίλης απάντησε «εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί μένω. Από συνέδριο βγήκα και σε συνέδριο θα παραδώσω και από εκεί θα κριθώ. Ποιος θα πάρει απόφαση να μην γίνει το Συνέδριο; Μόνο αν η Κεντρική Επιτροπή πάρει άλλη απόφαση».

Αιχμές Ραγκούση για την αντικατάσταση Θεοχαρόπουλου και Καλπάκη

Τη δυσαρέσκειά του τόσο για την αντικατάσταση των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Στέργιου Καλπάκη, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται εξέφρασε δημόσια, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιάννης Ραγκούσης.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως τα όσα αναφέρει για την αντικατάστασή τους από τις θέσεις των Διευθυντή της ΚΟ και εκπροσώπου Τύπου, αντίστοιχα, αποτελεί χρέος του.

Αναλυτικά:

«Για την ηθική πλευρά της πολιτικής αλλά και για τη διεύρυνση.

Χρέος μου.

Προσπερνώ το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, στις 2 Ιουλίου του 2023 ψηφίσθηκε ομόφωνα στην Πολιτική Γραμματεία να παραμείνει Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και ότι στις 3 Ιουλίου ψηφίσθηκε ομόφωνα και από την Κ.Ο.

Επίσης προσπερνώ πως ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όλα τα μέλη του προεδρείου ορίζονται – εκλέγονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε συνεδρίαση της, κατά τη διάρκεια της οποίας προφανώς και είναι προνόμιο του Προέδρου να εισηγηθεί τις προτάσεις του.

Ωστόσο δεν προσπερνώ το γεγονός ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωσή του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας.

Κυρίως όμως δεν προσπερνώ, ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μολονότι τότε βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ήταν ένας από εκείνους τους ελάχιστους βουλευτές χάρη στους οποίους υπερψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ότι μετά τη ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο, συμπρωταγωνίστησε στο σχηματισμό της Προοδευτικής Συμμαχίας που ξεκίνησε από το Γαλάτσι και οδήγησε στο 32% του 2019!

Ότι ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, συμπαρατάχθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και όλους μας, στον καθημερινό αντιπολιτευτικό αγώνα αλλά και στον αγώνα για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ότι ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στο συλλογικό μας αγώνα με δηλώσεις του ή με τη δημόσια συμπεριφορά του.

Υ.Γ. Μόλις διάβασα ότι με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, «από τις ιστοσελίδες» δηλαδή, ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Στέργιος Καλπάκης.

Ένας εξαιρετικός νέος σύντροφος, 33 ετών, της διεύρυνσης και της Προοδευτικής Συμμαχίας, που ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντα που του αναθέσαμε σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ