Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Άκυρες οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από δημόσιο “μπρα ντε φερ” Κασσελάκη-Γεροβασίλη – Ολόκληροι οι διάλογοι – BINTEO

Πέρασε η ενδιάμεση πρόταση Φάμελλου- Ν. Παππά- Γ. Τσίπρα με ερμηνεύσιμη διατύπωση για ορίζοντα πολιτικών μαχών με πρώτη τις ευρωεκλογές - Το συνέδριο είπε "όχι" επί της ουσίας στην πρόταση Αλ. Τσίπρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άκυρες οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από δημόσιο “μπρα ντε φερ” Κασσελάκη-Γεροβασίλη – Ολόκληροι οι διάλογοι – BINTEO (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Δεν θα γίνουν τελικά οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με απόφαση του Συνεδρίου, ενώ έντονη ήταν η δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα σε Στέφανο Κασσελάκη και Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα του συνεδρίου.

Πέρασε, λοιπόν, η πρόταση που κατέθεσαν οι Σωκράτης Φάμελος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας, με ερμηνεύσιμη διατύπωση για ορίζοντα πολιτικών μαχών με πρώτη τις ευρωεκλογές. Το συνέδριο είπε “όχι” επί της ουσίας στην πρόταση Αλ. Τσίπρα.

Αφού το Συνέδριο ψήφισε με ανάταση χεριών, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε το λόγο και είπε: “Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές. Πάμε Μπροστά”. 

Υπενθυμίζεται ότι, “Αν αποσύρεις την πρόταση σου για εκλογές, δεν έχουμε λόγο να πάμε σε εκλογές”, είπε η Γεροβασίλη.

“Αν αποσύρεις την υποψηφιότητα σου, δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές”, απάντησε εκ νέου ο Κασσελάκης.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ-Κασσελάκης: “Δεν γίνεται να παραμείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες”

“Άλλαξα την ώρα της ομιλίας μου για να σας απευθυνθώ τώρα. Γιατί τώρα είναι η ώρα για όλα ή τίποτα”, είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και συνέχισε: “Θα σεβαστώ ό, τι αποφασίσετε, αλλά εγώ την αλήθεια μου θα την πω”, τονίζοντας ότι “δεν γίνεται να παραμείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες… Λέτε “πάλι θα πάμε σε εκλογές;”. Έχετε χίλια δίκια. Εσείς ψηφίσατε, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν. Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία. Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αν και γνωρίζουν ότι επιτρέπεται από το καταστατικό η επιτάχυνση των διαδικασιών. Άλλωστε, η Όλγα Γεροβασίλη είναι ήδη γνωστή στο πανελλήνιο. Για να δούμε όμως τι ζητούν αυτοί που θέλουν έναν μήνα προεκλογική περίοδο. Δηλαδή πάμε για τις 31 Μαρτίου, πάνω από έναν μήνα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Ύστερα Πάσχα και μετά η προεκλογική περίοδος Ευρωεκλογών… Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας! Δικό σας είναι! 

Κάποιοι θέλουν να χρεώσουν σε εμένα την αποτυχία των ευρωεκλογών. Εμείς τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους, που θεωρούν τους εαυτούς τους καθοδηγητές;”.

“Εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου ώστε ο νικητής να έχει χρόνο για τη μάχη την Ευρωεκλογών και άμεσες καταστατικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα”, ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο. Γεροβασίλη: “Στέφανε αν ανακαλέσεις το ‘βρείτε μου αντίπαλο και πάμε’ σταματώ εδώ – Δεν υπάρχουν λευκές επιταγές”

“Στέφανε στην πρώτη σου ομιλία είπες βρείτε μου αντίπαλο και πάμε, εάν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ” τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

“Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω. Στην Αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει” δήλωσε ακόμα η κ. Γεροβασίλη.

“Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάντε μας μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις” είπε ακόμα.

“Όλγα αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές” απάντησε από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αναλάβαμε την ευθύνη με τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Τσίπρα να σας καταθέσουμε μία πρόταση: να ψηφιστεί πριν από οτιδήποτε άλλο το εξής: Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις Ευρωεκλογές. Δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο για να επεξεργαστεί προτάσεις για τον μετασχηματισμό του κόμματος μας”, δήλωσε ο Φάμελλος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ