Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Διώχνουν σεισμόπληκτους της Κρήτης από τους οικίσκους” – “Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο”

"Μέσω ειδοποιητηρίου οι σεισμόπληκτοι ενημερώθηκαν πως έως 31/12/2023 πρέπει να εγκαταλείψουν τους οικίσκους που διαμένουν" τονίζεται στην ανακοίνωση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Διώχνουν σεισμόπληκτους της Κρήτης από τους οικίσκους” – “Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο” Eurokinissi

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Υποδομών και Μεταφορών Χάρης Μαμουλάκης και Ανάπτυξης Χρήστος Γιαννούλης καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση τους ότι «Δυο χρόνια μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ‘διώχνει’ με συνοπτικές διαδικασίες τους σεισμόπληκτους που διαμένουν σε οικίσκους οι οποίοι δεν είναι ιδιοκτήτες σπιτιών που καταστράφηκαν, αλλά ενοικιαστές».

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν  «Μέσω ειδοποιητηρίου οι σεισμόπληκτοι ενημερώθηκαν πως έως 31/12/2023 πρέπει να εγκαταλείψουν τους οικίσκους που διαμένουν. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος υπάρχουν μέχρι και σήμερα επτά καταυλισμοί με οικίσκους στους οποίους ζουν περίπου τριακόσοι σεισμόπληκτοι. Οι εκατό τριάντα εννέα (139) οικίσκοι ανήκουν στον Ελληνικό δημόσιο και οι πενήντα (50) προέρχονται από δωρεές που δόθηκαν. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι σεισμόπληκτοι είναι αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και 2.250 φάκελοι με αιτήσεις αποκατάστασης κτισμάτων δεν έχουν εξεταστεί καθώς έχουν δοθεί μόλις 29 εγκρίσεις για ανοικοδόμηση καταστραμμένων σπιτιών».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Eurokinissi

Ακολούθως σημειώνουν ότι σε συνέχεια των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων και της επίκαιρης ερώτησης που κατατέθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, «καταθέτουμε εκ νέου ερώτηση, με την οποία ερωτώνται τα συναρμόδια υπουργεία σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προχωρήσουν ώστε να παραμείνουν στους οικίσκους οι σεισμόπληκτοι που δεν είναι ιδιοκτήτες αλλά ενοικιαστές κατοικιών στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας;».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ