Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχαν στο Παρίσι Κυρ.Μητσοτάκης και Ε. Μακρόν

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχαν στο Παρίσι Κυρ.Μητσοτάκης και Ε. Μακρόν (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, αναφορικά τόσο με τις διμερείς σχέσεις όσο και με τα ζητήματα της ευρωπαϊκής επικαιρότητας, είχαν σήμερα στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, οι οποίοι συναντήθηκαν για περίπου μία ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στα θέματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, σε συνάρτηση με τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και στα ζητήματα της ευρωπαϊκής άμυνας, όπου οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι απαιτείται αυξημένη δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη μέλη που επιθυμούν να αυξήσουν τις επενδυτικές τους δαπάνες στον τομέα της άμυνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ