Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενδιαφέρον για την υπόθεση της Πάτρας από τον Πρωθυπουργό – ΒΙΝΤΕΟ

«Απαίτηση της κοινωνίας και δέσμευση της πολιτείας και της Αστυνομίας η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεση των τριών παιδιών»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τ. Θεοδωρικάκος: Ενδιαφέρον για την υπόθεση της Πάτρας από τον Πρωθυπουργό – ΒΙΝΤΕΟ Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Θεοδωρικάκος: Στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία, αναφέρθηκε το πρωί της Κυριακής ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς και σε σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει προβεί το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο για την ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Θεοδωρικάκος

eurokinissi

Όλα στο φως

Όπως και στις μεγάλες υποθέσεις- τη δολοφονία του Αλκη, τις δολοφονίες στην Ανδραβίδα, την απαγωγή του επιχειρηματία, την εξιχνίαση της δολοφονίας του 7χρονου στην Κυψέλη κ.α- όλα θα έρθουν στο φως από την Ελληνική Αστυνομία: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχα πει ότι δεν πρόκειται να υποκαταστήσω την αστυνομία.

Η δουλειά του πολιτικού προϊσταμένου σε αυτό το Υπουργείο είναι να διασφαλίσει τις υποδομές και τις θεσμικές δυνατότητες της αστυνομίας προκειμένου να μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Η αστυνομία όλα αυτό το διάστημα έχει αποδείξει ότι κάνει άριστα τη δουλειά της με πολύ σημαντικά αποτελέσματα» τόνισε ο Υπουργός και συμπλήρωσε: «Ζήτησα από την πρώτη μέρα, την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Πάτρα διότι εδώ πρόκειται για κάτι το οποίο ξεπερνά το ανθρώπινο μυαλό, ξεπερνά τις πιο ακραίες υποθέσεις εγκληματικότητας, υπάρχει κάτι βαθύτατα άρρωστο που δεν μπορεί να αντέξει το μυαλό ενός πατέρα ότι έχουν χαθεί τρία αγγελούδια. Στην περίπτωση του θανάτου του τρίτου παιδιού, οι αποδείξεις είναι πανίσχυρες στην υπόθεση».

Πρέπει να κλείσουν όλες οι τρύπες του συστήματος

«Η ελληνική κοινωνία, έχει την ανάγκη της ασφάλειας, έχει την ανάγκη της βεβαιότητας ότι το σύστημα φροντίζει την ανθρώπινη ζωή, φροντίζει τους πολίτες, φροντίζει τα παιδιά μας. Εδώ πέρα έχουν χαθεί τρία παιδιά, έχουν χαθεί τρία αγγελούδια και έχει περάσει τόσος καιρός για να έρθουμε να ασχοληθούμε.

Και ξαναλέω μην έχετε καμία αμφιβολία, θέλω να κοιτάξω τους πολίτες που μας παρακολουθούν ότι το κράτος, οι κρατικές αρχές, η ελληνική αστυνομία, οι εισαγγελείς, οι δικαστές, όσων ευθύνη είναι η διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης θα κάνουν τη δουλειά τους στο ακέραιο, θα μάθουμε τα πάντα, θα μάθουμε όλη την αλήθεια γιατί δεν μπορεί κανείς να δέχεται και να ανέχεται τέτοιες καταστάσεις, δεν μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας ότι η κοινωνία που τους προσφέρουμε, ότι το μέλλον που προσφέρουμε και σε αυτή τη χώρα είναι τέτοιου είδους. Και πρέπει να κλείσουν όλες οι τρύπες του συστήματος».

Θεοδωρικάκος: Να ενεργοποιηθούν τα κοινωνικά αντανακλαστικά

«Έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από την απώλεια αυτών των παιδιών και κανείς δεν το είχε καταλάβει, κανείς δεν είχε δει, κανείς δεν το είχε προσέξει. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ως πολίτες και τον παράγοντα της κοινωνικής εγρήγορσης του πολίτη, να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά, οφείλουμε να λειτουργούμε ως υπεύθυνοι άνθρωποι, με αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας και όταν αντιλαμβανόμαστε προβλήματα να τα καταγγέλλουμε».

Θεοδωρικάκος

eurokinissi

Θεοδωρικάκος: Ενδιαφέρον για την υπόθεση της Πάτρας από τον Πρωθυπουργό

«Ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε να έχει πλήρη εικόνα για την υπόθεση. Είναι γονιός, πατέρας και όπως όλοι δεν μπορεί να αντέξει τέτοιου είδους καταστάσεις. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της εμπιστοσύνης του πολίτη προς τις κρατικές Αρχές και προς την Αστυνομία».

Τέλος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στην απαλλαγή 1.500 αστυνομικών από την διανομή δικογράφων μέσω της ψηφιοποίησης της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ