Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Τ. Θεοδωρικάκος για την επιχείρηση στα “Προσφυγικά”: Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα έναντι του νόμου

Εμείς κάνουμε τη δική μας ευθύνη πράξη, ας αναλάβουν και οι υπόλοιποι φορείς την ευθύνη να κάνουν πράξη αυτό που πρέπει, επισήμανε ο υπουργός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τ. Θεοδωρικάκος για την επιχείρηση στα “Προσφυγικά”: Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα έναντι του νόμου eurokinissi

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχει συστηματική και αποτελεσματική δράση της ΕΛΑΣ για εκκαθάριση χώρων που ήταν κέντρα και ορμητήρια παραβατικότητας, όπως η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Φοιτητική Εστία του Ζωγράφου, στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, αλλά και την πορεία για το Πολυτεχνείο όπου “δεν κουνήθηκε φύλλο”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι η ΕΛΑΣ εξιχνίασε την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real Group και κινούμενη με επαγγελματισμό ολοκλήρωσε και την επιχείρηση στα “Προσφυγικά”. Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι για τον φερόμενο δράστη του εμπρησμού υπάρχει αποδεικτικό υλικό και ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν επίθεση όταν πήγαν να μεταφέρουν το αυτοκίνητό του μετά τη σύλληψή του. Από τους 78 μόνο οι 15 ήταν κάτοικοι, προσέθεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Το μήνυμα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε κέντρα ανομίας και παραβατικότητας, δε μπορεί να υπάρχουν άβατα», ανέφερε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ερωτηθείς σχετικά με την “Κιβωτό του Κόσμου” απάντησε ότι “ο Νόμος ισχύει για όλους και ότι και σε αυτή την περίπτωση όποιος έχει παραβεί τον Νόμο θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη” και επισήμανε ότι από τη Δευτέρα το πρωί με εντολή του έχει παρέμβει η Οικονομική Αστυνομία και διενεργεί εκτεταμένο έλεγχο στη συγκεκριμένη ΜΚΟ.

Θεοδωρικάκος για Προσφυγικά

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την οργάνωση “Human Rights 360” υπογράμμισε ότι έχει ζητήσει συγνώμη για την υπόθεση των 38 μεταναστών, κάτι που δεν έχει κάνει ο κ. Τσίπρας.

Απελευθερώνονται χώροι υπό κατάληψη

«Tους τελευταίους μήνες υπάρχει συστηματική και αποτελεσματική δράση της Αστυνομίας για εκκαθάριση κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη και οι οποίοι ανήκουν είτε στο δημόσιο είτε σε συγκεκριμένους φορείς. Χώροι που είχαν μετατραπεί σε κέντρα και ορμητήρια παραβατικότητας. Θα υπενθυμίσω την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου, εκεί που συλλάβαμε τρεις εγκληματικές οργανώσεις οι οποίοι ήταν ναρκέμποροι, ληστές, εγκληματίες που είχαν το μισό Ποινικό Κώδικα επάνω τους και κοιμόντουσαν δίπλα-δίπλα με παιδιά, με φοιτητές. Απελευθερώσαμε λοιπόν τη φοιτητική εστία του Ζωγράφου και την αποδώσαμε στην πανεπιστημιακή κοινότητα, κυρίως στα παιδιά μας, κυρίως στα παιδιά ανθρώπων οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα δυσκολεύονταν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε πανεπιστήμιο στην Αθήνα καθώς προέρχονται από την επαρχία. Θυμίζω το τέλος της κατάληψης στη Λάρισα όπου με επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας αποδόθηκε ο χώρος του Δημοτικού Γηροκομείου στο Δήμο».

Ενισχύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Αστυνομία 

«Βασικός μας στόχος είναι να ενισχύεται διαρκώς η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους χειρισμούς της αστυνομίας και του Κράτους γενικότερα.

Πριν από κάποιους μήνες είχαμε μία εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Real news. Το γεγονός ότι η υπόθεση έφυγε από το φως της επικαιρότητας, για την Αστυνομία δεν σήμαινε ότι θα ξέφευγε από το φως των δικών της ερευνών.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε. Ο  φερόμενος ως δράστης στην υπόθεση – υπάρχουν και ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία-  έχει συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».

Θεοδωρικάκος για Προσφυγικά

eurokinissi

Η επιχείρηση στα «Προσφυγικά»

«Οι αστυνομικές δυνάμεις προκλήθηκαν με τον πιο σκληρό αλαζονικό και κυνικό τρόπο. Δέχθηκαν βροχή από πέτρες και δεν αντέδρασαν, γιατί είχαν εντολή να μην συμβεί το παραμικρό σε κανέναν. Έχουν υπάρξει 78 συλλήψεις. Και θέλω να ενημερώσω ότι υπάρχουν 8 πολυκατοικίες με 24 διαμερίσματα η κάθε πολυκατοικία, τα μισά από αυτά ανήκουν σε ιδιώτες, άλλοι από τους οποίους κατοικούν και άλλοι έχουν ουσιαστικά εγκαταλείψει τα διαμερίσματά τους. Εκεί όμως, η Αστυνομία δε μπορεί να επεμβαίνει γιατί τα μισά ανήκουν σε ιδιώτες και τα άλλα μισά διαμερίσματα ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής. Επομένως επειδή δεν είναι θέμα της Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συνεπώς το μήνυμα της χθεσινής επιχείρησης είναι ότι από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από την πλευρά του κράτους και της Ελληνικής Αστυνομίας δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε κέντρα ανομίας και παραβατικότητας. Δεν μπορεί να υπάρξουν άβατα πουθενά, σε κανένα σημείο ούτε του Λεκανοπεδίου Αττικής, ούτε ολόκληρης της Ελλάδος, ένας προς ένας αυτοί οι χώροι απελευθερώνονται και αποδίδονται σε αυτούς που νομίμως ανήκουν. Εμείς κάνουμε τη δική μας ευθύνη πράξη, ας αναλάβουν και οι υπόλοιποι φορείς την ευθύνη να κάνουν πράξη αυτό που πρέπει».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ