Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Τ. Θεοδωρικάκος: Συντονισμός ΕΛΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας – Προτεραιότητα η ασφάλεια πολιτών και η αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας

Έμφαση στη συνδρομή των υπηρεσιών των δήμων στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ιδρύονται έξι γραφεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τ. Θεοδωρικάκος: Συντονισμός ΕΛΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας – Προτεραιότητα η ασφάλεια πολιτών και η αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας

Στην αντιμετώπιση από κοινού με τους δήμους των φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας έδωσε ιδιαίτερη σημασία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ).

«Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα κοινωνικά φαινόμενα που βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα, πρέπει να υπάρξει συντονισμός και συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένο προσωπικό, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και γίνονται δέκτες των συγκεκριμένων περιστατικών. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να υπάρχει επικοινωνία με τα τοπικά αστυνομικά τμήματα ώστε να προλαμβάνεται το ενδεχόμενο τέλεσης εγκληματικών ενεργειών» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν σ’ αυτή τη δράση τα έξι γραφεία ενδοοικογενειακής βίας που θα λειτουργήσουν σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Συμφωνήθηκε επίσης, η διοργάνωση ημερίδας όπου θα αναλυθούν τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και θα κατατεθούν προστάσεις από ειδικούς επιστήμονες για την αντιμετώπιση τους.

Ενδυνάμωση συνεργασίας κατά της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε και για την απαιτούμενη συνεργασία των αστυνομικών και δημοτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. «Η ασφάλεια των πολιτών είναι καθολικό κοινωνικό αίτημα και πρέπει να ικανοποιηθεί και ν’ αναπτυχθεί σε τοπικό επίπεδο. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να ενδυναμωθεί η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των αστυνομικών τμημάτων με την Δημοτική Αστυνομία όπου υπάρχει» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι με την ψηφιοποίηση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ θα απελευθερωθούν δυνάμεις οι οποίες θα ενισχύσουν την παρουσία των αστυνομικών στις γειτονιές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αντιπρόεδρος και δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο γενικός Γραμματέας Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και ο γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Ιωάννης Καραγιάννης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ