Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021

Τ. Θεοδωρικάκος: Το 80% των αστυνομικών είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει – Λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας

Δεν προσφέρεται το θέμα για μικροκομματική προπαγάνδα ενάντια στην Αστυνομία, τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τ. Θεοδωρικάκος: Το 80% των αστυνομικών είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει – Λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας

Θεοδωρικάκος: Απάντηση στις αιτιάσεις περί μη εμβολιασμού των αστυνομικών έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας πως μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει πάνω από το 80%, ποσοστό το οποίο κυμαίνεται υψηλότερα από το μέσο όρο της κοινωνίας.

Μάλιστα, υπογράμμισε το γεγονός πως τις τελευταίες 75 ημέρες οπότε και έχει αναλάβει τη θέση αυτή, εμβολιάστηκε το 9% των αστυνομικών. «Δεν μπορεί να γίνεται αξιόπιστος δημόσιος διάλογος εάν δεν είναι σε γνώση των πολιτών, της κοινής γνώμης, των ανθρώπων που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις τα πραγματικά δεδομένα. Το ποσοστό των αστυνομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει είναι 20% αυτή την στιγμή» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Θεοδωρικάκος

«Τις τελευταίες 75 ημέρες έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια πειθούς για να αρθούν παρεξηγήσεις, αμφιβολίες, προβληματισμοί γύρω από τα εμβόλια και την ανάγκη του εμβολιασμού αποδίδει και περιμένουμε να αυξηθεί περισσότερο αυτό το ποσοστό, το οποίο είναι πάνω από τον μέσο όρο της κοινωνίας. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και η ΕΛ.ΑΣ κάνει καλά τη δουλειά της και οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς» συμπλήρωσε.

Όπως διαβεβαίωσε οι αστυνομικοί που διεξάγουν τους ελέγχους φορούν όλοι μάσκα και τηρούν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Είναι υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να κάνουν συχνά όπως προβλέπεται rapid test και στην πλειονότητά τους οι αστυνομικοί που διεξάγουν τους ελέγχους είναι πλήρως εμβολιασμένοι» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι καθημερινά 8.000 αστυνομικοί βρίσκονται στο δρόμο για τους ελέγχους και η Αστυνομία διεξάγει το 90% των ελέγχων που γίνονται σ’ όλη τη χώρα. Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος: Τραγικό κενό στρατηγικής από την αντιπολίτευση

Σχολιάζοντας την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού στους αστυνομικούς, ο υπουργός ανέφερε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Αστυνομία καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για να γίνουν οι αντικαταστάσεις, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός για τη στάση της αντιπολίτευσης και την κριτική που ασκεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει γίνει για να προσφερθεί κάτι θετικό ως ιδέα, ως λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας και πιστεύω ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται μπροστά σ’ ένα τραγικό κενό στρατηγικής. Κινδυνολογεί και φοβίζει τον κόσμο ακολουθώντας αντιφατικές πολιτικές και με ευκολία βάλλει ενάντια στην Αστυνομία και τον Έλληνα αστυνομικό με τον οποίο απ’ ότι φαίνεται θέλουν να έχουν μια σχέση κομματικής εκμετάλλευσης. Δεν πιστεύω ότι το θέμα προσφέρεται για μικροκομματική προπαγάνδα ενάντια στην Αστυνομία» υπογράμμισε.

Για τις αλλαγές που προωθούνται στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας ο υπουργός ανέφερε ότι «οι αλλαγές γίνονται πράξη με ταχύτατο ρυθμό. Όπως είχα ανακοινώσει ενισχύθηκε το κέντρο επιχειρήσεων, το γνωστό «100» για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών. Προχωράμε τη διαδικασία προμήθειας καμερών μέσα στο 2022 και οι οποίες θα είναι στις στολές των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και στα περιπολικά της Αμέσου Δράσεως ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση να αδικηθεί ούτε πολίτης, ούτε αστυνομικός. Επίσης, ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα η εκπαίδευση του συνόλου των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ και η αρχή θα γίνει με τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ». Θεοδωρικάκος

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι προχωρά με ταχύτατο ρυθμό η ψηφιοποίηση μιας σειράς Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις και να βρεθούν πιο κοντά στους πολίτες. Ήδη έχει γίνει πράξη η αύξηση κατά 100 των νυχτερινών περιπολιών και περιπολικών από τις 22:00 έως τις 06:00.

«Για να δείτε την σύγκριση μέχρι πριν από 25 ημέρες το βράδυ στην Αττική υπήρχαν 60 νυχτερινές περιπολίες, τώρα υπάρχουν 160. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαφορά η οποία φέρνει ασφάλεια και ηρεμία πολύ μεγαλύτερη το βράδυ, που ασφαλώς είναι ένα ζητούμενο για κάθε πολίτη για κάθε οικογένεια που θέλει να αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ