Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Η Εκδήλωση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του dikastiko.gr

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Εκδήλωση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης Freepik

Θεματοφύλακες στα εθνικά θέματα οι δικηγόροι με την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος να διοργανώνουν μία νέα εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Χίο την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, με θέμα: «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ» και με συντονιστή τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καμπουράκη, ολοκληρώθηκε σε πανηγυρικό κλίμα .

 

Στην επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ», ομιλητές θα είναι οι:

  • Μαρία Γαβουνέλη, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γενική Διευθύντρια ΕΛΙΑΜΕΠ, με θέμα εισήγησης «ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ: ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ»
  • Πέτρος Λιάκουρας,Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιώς, με θέμα εισήγησης «Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ»
  • Γιάννης Μακριδάκης, Συγγραφέα, με θέμα εισήγησης «ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ»
  • Νικόλαος Παπαδάκης-Παπαδής, Γενικό Διευθυντή Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με θέμα εισήγησης «Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗ» και
  • Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητή Sciences Po, Παρίσι, Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ, Πρόεδρο ΔΣ ΕΛΙΑΜΕΠ, με θέμα εισήγησης «Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΜΙΑΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΣΧΕΣΗΣ»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ