Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023

Τα πρόστιμα για το σπάσιμο της απαγόρευσης κυκλοφορίας έφεραν πάνω από 4,2 εκατ. ευρώ στο σύστημα Υγείας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα πρόστιμα για το σπάσιμο της απαγόρευσης κυκλοφορίας έφεραν πάνω από 4,2 εκατ. ευρώ στο σύστημα Υγείας

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό -μέχρι στιγμής- των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, θα εισρεύσει στο Σύστημα Υγείας από τα πρόστιμα που μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν επιβληθεί για παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αλλά και αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων, στο πλαίσιο των έκτακτων δράσεων για την ανάσχεση του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από τις 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου για τις άσκοπες μετακινήσεις, έχουν βεβαιωθεί σ’ όλη τη χώρα συνολικά 17.358 παραβάσεις, ενώ έχουν επιβληθεί πρόστιμα, ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότερες παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί στην Αττική, ενώ ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, τα Ιόνια Νησιά και η Δυτική Ελλάδα.

330 άνοιξαν τα μαγαζιά τους

Όσον αφορά το υποχρεωτικό «κλείσιμο» των καταστημάτων, έχουν καταγραφεί συνολικά 330 παραβάσεις, με το ύψος των προστίμων να φθάνει το 1,65 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος του χρηματικού ποσού των προστίμων, θα διατεθεί για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όσον αφορά τους πολίτες εις βάρος των οποίων έχει βεβαιωθεί παράβαση, έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, μέσω fax ή e-mail

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ