Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Τα SMS του Νίκου Παππά με τον «κόκκινο εργολάβο» – Τι λέει στη δεύτερη μέρα κατάθεσής του ο Χρήστος Καλογρίτσας – Οι καταγγελίες του πρώην υπουργού για «κόψιμο» πρακτικών

Γραπτά μηνύματα με τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του παρουσίασε ο επιχειρηματίας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα SMS του Νίκου Παππά με τον «κόκκινο εργολάβο» – Τι λέει στη δεύτερη μέρα κατάθεσής του ο Χρήστος Καλογρίτσας – Οι καταγγελίες του πρώην υπουργού για «κόψιμο» πρακτικών

Στην αρχική γραμμή της χθεσινής κατάθεσής του επέμεινε και την Τρίτη ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, υποδεικνύοντας ως «ενορχηστρωτή» – όπως είχε πει – της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στη νέα του κατάθεση παρουσίασε και σειρά γραπτών μηνυμάτων που είχε ανταλλάξει μαζί του για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, αλλά και για το διαμεσολαβητικό ρόλο που θα έπαιζε με την αραβικών συμφερόντων εταιρεία.

Ειδικότερα, ο Χρ. Καλογρίτσας επέμεινε ότι η συνεργασία του με την εταιρεία CCC για την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού έγινε κατόπιν οδηγιών του Νίκου Παππά. «Με δασκάλεψε να πάω στους Αραβες (CCC)», ενώ παρέθεσε και σειρά μηνυμάτων που είχε με τον πρώην υπουργό πριν τη συνάντηση και για την προετοιμασία της, ζητώντας να του δώσει οδηγίες.

«Επειδή αναχωρώ για Πόρτο Χέλι πρέπει να ξέρω κάποια πράγματα. Οι μέρες πέρασαν και εγγυητική δεν έχει υπάρξει. Αν δεν τα πούμε θα είναι τζίφος το Πόρτο Χέλι», ανέφερε βάσει πληροφοριών στο μήνυμά του ο επιχειρηματίας. «ΟΚ! Θα μιλήσουμε πριν» φέρεται να του απάντησε ο Νίκος Παππάς. Ο Χρ. Καλογρίτσας παραδέχθηκε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που του ζητούσαν να μπει «μπροστινός» σε κάποια δουλειά.

Οι συναντήσεις με την «ομάδα Παππά»

Σύμφωνα με την επιχειρηματία η συνεργασία με τον πρώην υπουργό όχι μόνον ήταν στενή αλλά και τα μέλη της «ομάδας» του – όπως φέρεται να υποστήριξε – πραγματοποιούσαν συναντήσεις στα γραφεία του στη Νέα Σμύρνη.

«Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νίκου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το κανάλι και αλλά μέσα. Ο Νικος με τις αρμοδιότητες του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο.

Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα. Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο. Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νικου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη Νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νικος Παππας τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε» φέρεται να είπε.

Νίκος Παππάς: «Κόπηκαν» επίμαχα κομμάτια από τα πρακτικά της προανακριτικής

Σε καταγγελία για αλλοίωση των πρακτικών της συνεδριάσης της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής προχώρησε ο Νίκος Παππάς. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επιστολή προς το Προεδρείο της Επιτροπής και ζητά να ακούσει την απομαγνητοφώνηση της συγκεκριμένης συνεδρίασης, αλλά και τα «κομμένα» -όπως υποστηρίζει- αποσπάσματα.

«Από την ανάγνωση των αντιγράφων των Πρακτικών προκύπτει ότι η απομαγνητοφώνηση της εν λόγω συνεδρίασης δεν είναι πλήρης, αντιθέτως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ουσιώδεις δηλώσεις του εξετασθέντος μάρτυρος, όπως λ.χ. η ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης γραπτών μηνυμάτων («sms») που δήθεν επιβεβαιώνουν τους κατατεθέντες ισχυρισμούς του, καθώς και οι διάλογοι μεταξύ των μελών της επιτροπής και δη του προέδρου αυτής Σ.Κελέτση και της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη, οι οποίοι διάλογοι μάλιστα δημοσιεύτηκαν σε πολλά ΜΜΕ και προκάλεσαν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης», αναφέρει ο Ν. Παππάς.

Κελέτσης: Πιστή απόδοση των πρακτικών

Για πιστή απόδοση των πρακτικών έκανε λόγο μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Σταύρος Κελέτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες,ο κ. Κελέτσης υποστηρίζει ότι το μόνο κομμάτι που διεγράφη ήταν η αναφορά στο κομμωτήριο με την κ. Τζάκρη και αυτό επειδή εκείνος ανακάλεσε και χαρακτήρισε τη δήλωση του άτυχη. Επιπλέον, εξηγεί ότι τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν δικαίωμα να ρωτήσουν στη χθεσινή συνεδρίαση γιατί ο μάρτυρας έκανε την εισαγωγική του τοποθέτηση, και -όπως λέει- είχε δικαίωμα από τον κανονισμό αυτές τις συζητήσεις διαλογικής μορφής να αποφασίσει να μην καταγράφονται στα πρακτικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ