Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Τάκης Θεοδωρικάκος για την βία στα γήπεδα: Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού δεν θα ξανανοίξει – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Προβλέπεται όλα τα εισιτήρια να είναι ηλεκτρονικά και ονομαστικοποιημένα, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι ταυτοπροσωπίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τάκης Θεοδωρικάκος για την βία στα γήπεδα: Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού δεν θα ξανανοίξει – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στα πλαίσια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μέγαρο της Κατεχάκη, έδωσε διορία στις αστυνομικές Αρχές έως τις 17 Αυγούστου, προκειμένου να διενεργηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στα γήπεδα ενόψει της διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος της Super League 2022-2023, που αρχίζει στις 20 Αυγούστου.” Το πρωτάθλημα της Super League 2022-2023, θα ξεκινήσει με πλήρη εφαρμογή της Νομοθεσίας”, επεσήμανε ο Υπουργός.

Θεοδωρικάκος

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Επιπροσθέτως, ο Υπουργός ενημερώθηκε για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία στις λέσχες φιλάθλων ώστε αυτές να λειτουργούν υπό τις προϋποθέσεις του Νόμου και ζήτησε τον τεχνικό έλεγχο, έως τις 17 Αυγούστου, όλων των καμερών ασφαλείας και των control room στα 14 γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του Πρωταθλήματος.

Θεοδωρικάκος: Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί ώστε η Νομοθεσία να εφαρμοστεί κατά γράμμα

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι εγγυητής της εφαρμογής του Νόμου. Πέρυσι, συνέβη ένα γεγονός που συγκλόνισε της ελληνική κοινωνία, η δολοφονία του 19χρονου Άλκη, συνελήφθησαν όλοι οι ένοχοι, όμως απόλυτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ώστε η Νομοθεσία να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού που υπήρχαν, δεν πρέπει να ανοίξει πάλι», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Θεοδωρικάκος

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Αναλυτικά δόθηκαν οι εξής οδηγίες: 1. Όλα τα εισιτήρια θα είναι ηλεκτρονικά και ονομαστικοποιημένα, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι ταυτοπροσωπίας από την Ελληνική Αστυνομία κατά την είσοδο στα γήπεδα, με την επιβολή των ανάλογων ποινών που προβλέπει ο Νόμος στους παραβάτες 2. Κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο 3. Οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος

Θεοδωρικάκος

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ