Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η διαχείριση του κορονοϊού δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση – Κανείς δεν μπορεί να διασκεδάζει με 100 νεκρούς την μέρα

"Πρέπει με ενότητα και αλληλεγγύη, να εφαρμόσουμε, με αυστηρό τρόπο τα μέτρα, όπως κάναμε και τον προηγούμενο Μάρτιο. Τα μέτρα θα διατηρηθούν όσο το επιβάλουν τα επιδημιολογικά δεδομένα." δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τάκης Θεοδωρικάκος: Η διαχείριση του κορονοϊού δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση – Κανείς δεν μπορεί να διασκεδάζει με 100 νεκρούς την μέρα eurokinissi

Την ανάγκη να διατηρηθούν τα μέτρα για όσο επιβάλλεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9,89.

«Πρέπει με ενότητα και αλληλεγγύη, να εφαρμόσουμε, με αυστηρό τρόπο τα μέτρα, όπως κάναμε και τον προηγούμενο Μάρτιο. Τα μέτρα θα διατηρηθούν όσο το επιβάλουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ως πολίτης -και το υπογραμμίζω αυτό- θέλω να πω, ότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να έχει όρεξη να διασκεδάζει αν βλέπει γύρω του να πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί πάνω στο θέμα του κορονοϊού και της διαχείρισής του να υπάρχει συζήτηση κομματικών οφελών ή κομματική αντιπαράθεση. Δεν έχει κανένα νόημα».

Ερωτηθείς για τη συμβολή της αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της πανδημίας ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι έχει αναδειχθεί, σε μεγάλο βαθμό, ως πυλώνας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του εμβληματικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σε ό,τι αφορά στη στήριξη της κυβέρνησης προς την αυτοδιοίκηση, τη χαρακτήρισε τεράστια, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να στηρίξει την αυτοδιοίκηση» και θύμισε ότι οι έκτακτες επιχορηγήσεις στην περίοδο της πανδημίας έχουν φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, δίνοντας έμφαση σε αυτήν του ΑΣΕΠ, στην οποία καθιερώνονται οι γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις για την πρόσληψη στο Δημόσιο. Απαντώντας σε ερώτηση ακροατή, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει συνέντευξη, αλλά γραπτές εξετάσεις για τις γνώσεις κάθε εξεταζομένου και τις επαγγελματικές δεξιότητές του.

Υπενθύμισε ότι έχει γίνει διάλογος με τα κόμματα πριν δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο και τόνισε ότι ο διάλογος αυτός συνεχίζεται, διότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη γνώμη της κοινωνίας, αφού η Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει ένα νόμο που θα έχει χρονική συνέχεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ