Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Τάκης Θεοδωρικάκος: “Ο Ελληνικός λαός απέδειξε ότι θέλει σταθερότητα και θα το επαναλάβει στις 25 Ιουνίου”

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, είπε ότι τη θεωρεί πολύ σημαντική «με ισχυρά μηνύματα για εκείνους που οφείλουν να τα παραλάβουν».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τάκης Θεοδωρικάκος: “Ο Ελληνικός λαός απέδειξε ότι θέλει σταθερότητα και θα το επαναλάβει στις 25 Ιουνίου” Eurokinissi

Ο Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», του Γιώργου Αυτιά, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν όλοι στις κάλπες στις 25 Ιουνίου για να ψηφίσουν και να επαναλάβουν την επιλογή τους υπέρ της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, διασφαλίζοντας έτσι την σταθερότητα και την πορεία της χώρας προς τα εμπρός.

 «Η ψήφος της προηγούμενης Κυριακής είναι μια θετική ψήφος. Και αυτό είναι σπάνιο στην ελληνική πολιτική ιστορία. Ο ελληνικός λαός έχει ψηφίσει να συνεχισθεί η πορεία της χώρας με τον ίδιο πρωθυπουργό και την ίδια παράταξη. Είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ, ως κυβέρνηση, αυξάνει τα ποσοστά της και τις ψήφους της στη δεύτερη τετραετία. Είχαμε τεράστια ανατροπή. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει οριστικό τέλος σε μια εποχή καταστροφολογίας, διχασμού, αχρείαστων υψηλών τόνων. Επικρατεί η λογική και το μέτρο. Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν και προχωρούν μπροστά», είπε. Και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια μεταβολή στον πολιτικό χάρτη της χώρας η οποία έχει σημασία να αποκτήσει βάθος, μέσα από το ξεδίπλωμα των πολιτικών της ΝΔ την οποία συμπύκνωσε στη φράση «ανάπτυξη με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων», που, όπως σημείωσε, αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ τόνισε ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα και σιγουριά, έχει επιλέξει με την ψήφο του ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πάει να ξαναψηφίσει στις 25 Ιουνίου, επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας ότι το στελεχικό δυναμικό της ΝΔ δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να επαναληφθεί το ίδιο αποτέλεσμα.

Σχολιάζοντας την αυτοκριτική της κυρίας Γεροβασίλη ότι η απλή αναλογική αποδείχθηκε στρατηγικό λάθος για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι η απλή αναλογική καθιερώθηκε από τον κ. Τσίπρα για να κόψει το δρόμο της ΝΔ. Σημείωσε δε, ότι μέσω της ψήφου του λαού «υπάρχει μια τιμωρία και μια ακύρωση της απλής αναλογικής. Είναι χρήσιμο αυτό που άκουσα από την κυρία Γεροβασίλη, γιατί πρέπει επιτέλους να τελειώσουμε αυτήν την υπόθεση. Ο εκλογικός νόμος που γίνουν οι εκλογές στις 25 Ιουνίου, μπορεί να είναι ένα σταθερό εκλογικό σύστημα».

Θεοδωρικάκος

eurokinissi

Θεοδωρικάκος: “Δεν είναι εχθροί μας όσοι δεν ψήφισαν ΝΔ”

Αναφερόμενος σε εκείνους που δεν ψήφισαν τη ΝΔ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Δεν είναι εχθροί μας. Είμαστε όλοι Έλληνες, Αγαπάμε όλοι το ίδιο την πατρίδα μας. Αυτή η παράταξη έχει αποδείξει με πράξεις ότι ενώνει τον ελληνικό λαό και προχωράει μπροστά. Είναι η παράταξη της ενότητας των Ελλήνων. Διασφάλισε την οικονομική ανάπτυξη, τις αλλαγές στην ελληνική οικονομία, οι οποίες θα επιταχυνθούν στην επόμενη τετραετία, εγγυάται την ευημερία των πολιτών και τον συνδυασμό του εκσυγχρονισμού της οικονομίας και της καινοτομίας, με την αλληλεγγύη στους οικονομικά αδύναμους. Εγγυάται επίσης την ασφάλεια και την ισχύ της χώρας προστατεύοντας πρώτα από όλα τα σύνορά μας στον Έβρο, βάζοντας τέλος στην παράνομη μετανάστευση και σε κάθε ασύμμετρη απειλή, όπως έχει εκδηλωθεί στο παρελθόν». Το στοιχείο αυτό συνέβαλε στο αποτέλεσμα, καθώς, όπως σημείωσε από τη μια υπήρχε η ξεκάθαρη στάση της ΝΔ και από την άλλη η ερμαφρόδιτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης εκτός από ηγέτης της παράταξης είναι και Χριστιανός Ορθόδοξος, όπως και η πλειονότητα του ελληνικού λαού με βαθιά πίστη, και κατά συνέπεια η επίσκεψη έχει ουσία και όχι προσχηματικό ή εκλογικό χαρακτήρα. «Αυτό που πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους οι Έλληνες είναι ότι δεν μπορεί στη χώρα μας να συγκροτεί πολιτική πλατφόρμα με βάση τη χριστιανική πίστη. Σχεδόν όλοι οι Έλληνες- αν εξαιρέσει κανείς τους μουσουλμάνους στη Θράκη και κάποιους μετανάστες- είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι».

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, είπε ότι τη θεωρεί πολύ σημαντική «με ισχυρά μηνύματα για εκείνους που οφείλουν να τα παραλάβουν».

Τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τα κόμματα να άρουν κάθε είδους περιορισμό σε ό,τι αφορά στην ψήφο των αποδήμων και να συμφωνηθεί να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, στη χώρα που κατοικούν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ