Ταξί: Πάνε σε 48ωρη πανελλαδική απεργία – Σήμερα “κλειδώνει” η ημερομηνία
Η 48ωρη απεργία αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα
EUROKINISSI Αποφασισμένοι για κλιμάκωση δηλώνουν οι οδηγοί ταξί σε όλη την Ελλάδα, καθώς ετοιμάζονται σε 48ωρη πανελλαδική απεργία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η 48ωρη απεργία θα γίνει μέσα στην εβδομάδα και σήμερα, Δευτέρα (16/2) αναμένεται να «κλειδώσει» η ημερομηνία.
Αιτία των απεργιών των οδηγών ταξί προκαλεί το νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τους αυτοκινητιστές να μιλούν ευθέως για σχέδιο διάλυσης του επαγγέλματος.
Μάλιστα στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τους οποίους ακουμπά άμεσα η υποχρεωτικότητα της ηλεκτροκίνησης, καθώς το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει και ρυθμίσεις που ανοίγουν το επάγγελμα σε ΕΙΧ με οδηγό χαλαρώνοντας το πλαίσιο σε τέτοιο βαθμό που πρακτικά επιτρέπει και την αστική μεταφορά εξομοιώνοντάς τους με τα ταξί και μάλιστα χωρίς την αγορά άδειας.
Αυτό, σε αντίθεση με το ζήτημα της ηλεκτροκίνησης αφορά και τους αυτοκινητιστές ταξί της περιφέρειας προκαλώντας τεράστια αναστάτωση και καταγγελίες για στοχευμένη υποκλοπή έργου.
Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, το υπουργείο παρουσίασε ένα σχέδιο νόμου, με ό,τι ακριβώς είχε προαναγγείλει σε επίπεδο εξαιρέσεων, δηλαδή τη μη υποχρέωση αντικατάστασης οχήματος μόνο στις περιπτώσεις ιδιοκτητών που είναι άνω των 62 ετών και πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση και στις περιπτώσεις ολικής καταστροφής και ανάγκης αγοράς νέου οχήματος, αλλά μόνο για τη φετινή χρονιά. Η εξαίρεση ισχύει υπό την προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά οχήματος μηδενικών εκπομπών που θα επανεκκινήσει, με τους υπόχρεους να πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσα σε δύο μήνες.
Οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι είχαν απορρίψει ως ανεπαρκείς τις εξαιρέσεις αυτές, κάνουν λόγο για βίαιη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και μάλιστα τη στιγμή που και το ίδιο το κράτος δεν είναι σε θέση να την υποστηρίξει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αττική Οδός: Παρατείνονται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω εργασιών συντήρησης της σήραγγας «Λιοσίων» Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη: Δύο οδηγοί εντοπίστηκαν μεθυσμένοι στο κέντρο της πόλης Έκλεισε από κατολίσθηση και η παλαιά εθνική οδός – Αποκομμένη οδικώς η Ήπειρος- ΒΙΝΤΕΟ «Απόβαση» των τρακτέρ στο Σύνταγμα- Κυκλοφοριακές ρυθμίσειςΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

