Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ταξιδιωτική οδηγία από το ΥΠΕΞ: Αποφύγετε τις επισκέψεις σε Ιράν, Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη και Λίβανο – Παγκόσμια ανησυχία για πιθανή επίθεση του Ιράν – ΒΙΝΤΕΟ

"Δεν θέλω να δώσω εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά περιμένω αυτό να είναι σύντομα", δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν για ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ταξιδιωτική οδηγία από το ΥΠΕΞ: Αποφύγετε τις επισκέψεις σε Ιράν, Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη και Λίβανο – Παγκόσμια ανησυχία για πιθανή επίθεση του Ιράν – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση προς τους Έλληνες ταξιδιώτες μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και υπενθυμίζει ότι παραμένει σε ισχύ η σύσταση σχετικά με την αποφυγή επισκέψεων στην περιοχή.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η ανακοίνωση

«Γνωστοποιείται ότι παραμένει σε ισχύ η, από 15.10.2023, σύσταση σχετικά με την αποφυγή, εκτός των απολύτως απαραίτητων, επισκέψεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και τον Λίβανο. Η ίδια σύσταση ισχύει και για μετακινήσεις στο Ιράν».

Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, που κατηγορείται από την Τεχεράνη για την πολύνεκρη επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού.

«Αναπτύσσουμε πρόσθετα μέσα στην περιοχή για να ενισχύσουμε τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής και να ενισχύσουμε την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων», ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος του αμυντικού τομέα, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε τι είδους είναι αυτές οι ενισχύσεις.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε κατηγορηματικά την στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Δεν θέλω να δώσω εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά περιμένω αυτό να είναι σύντομα”, είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν για ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν, ο οποίος απάντησε επίσης σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στην Τεχεράνη: “Μην το κάνετε!”, τόνισε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης: “Είμαστε αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση του Ισραήλ. Θα στηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε στην υπεράσπιση του Ισραήλ και το Ιράν δεν θα τα καταφέρει”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ