Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023

Τέλος η μάσκα και τα υποχρεωτικά τεστ για τους μαθητές – Τι αποφάσισε η επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων

Οι διαδικασία που θα ακολουθηθεί εάν ένας μαθητής βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέλος η μάσκα και τα υποχρεωτικά τεστ για τους μαθητές – Τι αποφάσισε η επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων eurokinissi

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των σχολείων. Οι ειδικοί εισηγούνται προς το Υπουργείο Παιδείας  και το Υπουργείο Υγείας την προαιρετική χρήση μάσκας στα σχολεία καθώς και την διενέργεια self test από τους μαθητές.

Η επιτροπή στην εισήγησή της τονίζει ότι παραμένει προαιρετική η χρήση μάσκας στο σχολικό περιβάλλον. Συστήνεται να γίνονται τεστ όταν υπάρχουν συμπτώματα.

Αν το τεστ είναι αρνητικό ο μαθητής συστήνεται να μένει στο σπίτι μέχρι να εξαλειφθούν τα συμπτώματα. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος ο ασθενής παραμένει στο σπίτι του για πέντε ημέρες και όταν επιστρέψει στο σχολείο φορά υποχρεωτικά μάσκα για ακόμη πέντε ημέρες.

Πλέον κρίνεται ότι και τα σχολεία μπορούν να είναι μέρος της παραπάνω συνθήκης και να λειτουργούν ακριβώς όπως η υπόλοιπη κοινωνία

Οι ειδικοί εστιάζουν στις καλές πρακτικές που συστήνουν έτσι και αλλιώς για αποφυγή αναπνευστικών λοιμώξεων στα σχολεία. Δηλαδή πολύ καλή υγιεινή των χεριών, καλό αερισμό των σχολικών τάξεων, φτάρνισμα και βήχα σε χαρτομάντηλο ή στον αγκώνα, και απομόνωση στο σπίτι όταν υπάρχουν συμπτώματα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ