Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Τέμπη: Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι 2 σταθμάρχες που είχαν απογευματινή βάρδια τη μοιραία μέρα της τραγωδίας

Είχαν κληθεί για συμπληρωματική απολογία από τον εφέτη-ανακριτή, Σωτήρη Μπακαϊμη, με αναθεωρημένο το σε βάρος τους κατηγορητήριο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι 2 σταθμάρχες που είχαν απογευματινή βάρδια τη μοιραία μέρα της τραγωδίας Eurokinissi

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες Τρίτη οι 2 σταθμάρχες που είχαν απογευματινή βάρδια τη μοιραία μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Είχαν κληθεί για συμπληρωματική απολογία από τον εφέτη-ανακριτή, Σωτήρη Μπακαϊμη, με αναθεωρημένο το σε βάρος τους κατηγορητήριο ως προς το πλήθος και τα στοιχεία θανόντων και τραυματιών και όχι ως προς τα αδικήματα τα οποία παραμένουν τα ίδια.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο έμπειρος 50χρονος Λαρισαίος και ο συμβασιούχος 34χρονος Βολιώτης αφέθηκαν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί με την αρχική απολογία τους τον περασμένο Μάρτιο και ειδικότερα για τον 50χρονο, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα και εγγυοδοσία ύψους 15.000 ευρώ και, στον 34χρονο, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές τον μήνα και εγγυοδοσία ύψους 10.000 ευρώ.

Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος των ερευνών στο Κουλούρι

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία” από το μεσημέρι της Τρίτης, επίσης στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται ηλεκτράμαξες, βαγόνια των αμαξοστοιχιών και συντρίμμια του δυστυχήματος των Τεμπών ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος της έρευνας πολυμελούς ομάδας ιδιώτη πραγματογνώμονα με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Η έρευνα στο κυλικείο και στα βαγόνια ολοκληρώθηκε προ ημερών και από χθες ξεκίνησε η έρευνα στα αδρανή υλικά σε μια ύστατη προσπάθεια να εντοπισθεί γενετικό υλικό «ώστε να μην καταλείπεται αμφιβολία περί του αριθμού και της ταυτότητας των νεκρών θυμάτων του δυστυχήματος».

Η έρευνα του πραγματογνώμονα με τους σκύλους αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη ενώ αναμένονται πλέον τα τυχόν ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ.

Επιπροσθέτως, αναμένονται τα αποτελέσματα για την ανάκτηση οπτικού υλικού από τη Θεσσαλονίκη, τους Νέους Πόρους κλπ, βίντεο που να διευκρινιστεί αφορούν μόνο στο σκέλος του φορτίου που μετέφερε η Εμπορική Αμαξοστοιχία 63503 αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», τα ηχητικά αρχεία των συνομιλιών εκείνης της βραδιάς όπως και το οπτικοακουστικό υλικό είναι εντ ταγμένα στα αποδεικτικά μέσα, καθώς έχουν κατασχεθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Τέμπη: Νέες διώξεις αναμένονται από το νέο έτος

Στις αρχές του νέου έτους, σύμφωνα με νεότερους υπολογισμούς, ο κ. Μπακαΐμης αναμένεται να επεκτείνει τις διώξεις και εκτιμάται πως θα αφορούν σε διευθυντικά στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ.

Με τη διευκρίνιση πως οι διώξεις που ασκήθηκαν ήδη από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αφορούν (και) σε στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για τη σύμβαση 717», ενώ από τον κ. Μπακαΐμη, οι αναμενόμενες διώξεις θα αφορούν στο σκέλος της διατάραξης συγκοινωνιών για το τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου Παλαιοφάρσαλος Νέοι Πόροι, στο οποίο εστιάζει η έρευνα της τραγωδία των Τεμπών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ