Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Τέμπη: Με 57 μαύρα μπαλόνια η διαμαρτυρία των δικηγόρων του Βόλου – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Το δικηγορικό Σώμα έχει επισημάνει την ανάγκη για ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Με 57 μαύρα μπαλόνια η διαμαρτυρία των δικηγόρων του Βόλου – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ gegonotanews.gr

Κρατώντας 57 μαύρα μπαλόνια, τα οποία στη συνέχεια άφησαν ελεύθερα στον ουρανό, οι δικηγόροι του Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη συμβολική διαμαρτυρία μπροστά από το δικαστικό Μέγαρο, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Τέμπη

gegonotanews.gr

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, οι δικηγόροι απέχουν σήμερα από την άσκηση των καθηκόντων τους, στο πλαίσιο απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, το δικηγορικό Σώμα έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και να αποδοθούν ευθύνες, αστικές και ποινικές, όπου και αν ανήκουν, τόσο σε υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο.

δικηγόροι του Βόλου

gegonotanews.gr

Τέμπη: Το πλαίσιο αποχής των δικηγόρων

Α. Σήμερα Πέμπτη, ημέρα της αποχής των δικηγόρων, δεν επιτρέπεται η παράσταση ενώπιων των Δικαστηρίων, η κατάθεση δικογράφων, καθώς και η διενέργεια κάθε είδους διαδικαστικών πράξεων στις Γραμματείες των Δικαστηρίων (λήψη αντιγράφων, πιστοποιητικών κλπ), επίσης η υπογραφή και επίδοση αποφάσεων, επιταγών προς πληρωμή και εκτέλεση, εξώδικων δηλώσεων, οι παραστάσεις σε Συμβολαιογραφεία, Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία.

Β. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις παραγραφών σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις, η συμπλήρωση ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, οι συνοδείες στις ποινικές υποθέσεις και οι δικονομικές ενέργειες (προτάσεις, προσθήκες, ανταγωγές, παρεμβάσεις, προσεπικλήσεις κλπ), οι οποίες εξαρτώνται από την ημερομηνία καταθέσεως αγωγής κατά την (νέα) τακτική διαδικασία, καθώς και κατά τη διαδικασία μικροδιαφορών, για τις οποίες καταληκτική ημέρα της προθεσμίας είναι η 16η.03.2023.

δικηγόροι του Βόλου

gegonotanews.gr

Γ. Άδειες θα χορηγούνται για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

1.- Παραγραφές – Προθεσμίες-συμπλήρωση ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης- συνοδείες στις ποινικές υποθέσεις. 2.- Ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής και για πλημμελήματα που από το χρόνο τέλεσης της πράξης έχει συμπληρωθεί εξαετία σε α ́ βαθμό και επταετία σε β ́ βαθμό. 3.- Αυτόφωρη διαδικασία.

4.- Για την παροχή άδειας έκδοσης γραμματίου προείσπραξης εισφορών και ενσήμων απαιτείται η υποβολή γραπτού αιτήματος προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου και η χορήγηση αυτής από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο (Α΄, Β’) ή την Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου.

δικηγόροι του Βόλου

gegonotanews.gr

5.- Επισημαίνεται ότι τα Μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου θα πρέπει να παρασταθούν ενώπιων των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, χωρίς υποχρέωση προσκόμισης παραβόλου αναβολής (άρθρα 241 ΚΠολΔ και 135 Κ.Δ.Δ.

ΠΗΓΗ: gegonota.news

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ