Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Τέμπη: Παραγγελία Αδειλίνη για πειθαρχική έρευνα σε βάρος εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών θυμάτων – Αφορούσε ευθύνες υπουργών για το “μπάζωμα”

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως που εξέδωσε την απορριπτική απόφαση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Παραγγελία Αδειλίνη για πειθαρχική έρευνα σε βάρος εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών θυμάτων – Αφορούσε ευθύνες υπουργών για το “μπάζωμα” Eurokinissi

Παραγγελία απέστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στη Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας προκειμένου να διεξάγει πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως που εξέδωσε απορριπτική διάταξη έπειτα από μήνυση συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη.

Η μήνυση αφορούσε τις ευθύνες υπουργών σχετικά με την εντολή “μπαζώματος” στον τόπο του δυστυχήματος.

Η παραγγελία αναφέρει:

«Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Παραγγελία Αδειλίνη για Τέμπη: Η προσφυγή συγγενών θυμάτων

Όπως έγραψε το dikastiko.gr πριν την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη είχε προηγηθεί προαναγγελία προσφυγής κατά της διάταξης της εισαγγελέως κ. Κεχαγιά, για τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη θα προχωρήσουν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας.

Με τη διάταξη αυτή απορρίπτεται η μηνυτήρια αναφορά των συγγενών των θυμάτων κατά του τότε υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την προσφυγή θα εξετάσει ο εισαγγελέας που θα εκδώσει την ανάλογη απόφαση.

Το χρονικό 

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο ημέρες, απολογήθηκαν στον Εφέτη Ανακριτή δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ από τα 16 συνολικά, στα οποία έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιώνΟι δύο, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Την Παρασκευή θα απολογηθεί ακόμη ένας κατηγορούμενος, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει νέα δειγματοληψία στα χώματα που μεταφέρθηκαν από τον χώρο του δυστυχήματος.

Τις προηγούμενες ημέρες, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, αναζητούσαν συμπληρωματικό βιολογικό υλικό στα χώματα αυτά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ