Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Τέμπη-Ραγδαίες εξελίξεις: Εντολή Ντογιάκου για αποστολή όλων των φακέλων των τελευταίων 15 ετών για σιδηροδρομικά ατυχήματα

Τι αναφέρει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία του προς τον διοικητή του ΟΣΕ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη-Ραγδαίες εξελίξεις: Εντολή Ντογιάκου για αποστολή όλων των φακέλων των τελευταίων 15 ετών για σιδηροδρομικά ατυχήματα (eurokinissi)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Έγγραφη εντολή για την αποστολή όλων των φακέλων για θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν την τελευταία δεκαπενταετία απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στον διοικητή του ΟΣΕ.

Τέμπη

eurokinissi

Ο ανώτατος εισαγγελέας ζητεί ενημέρωση για τον αριθμό των θανατηφόρων σιδηροδρομικών δυστυχημάτων τα τελευταία 15 χρόνια, τον τόπο που έγιναν, τον αριθμό των θυμάτων αλλά και που κατέληξε η αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους. Θα ελεγχθεί το αν απαιτείται επαναξιολόγηση των σχετικών δικογραφιών.

ΟΣΕ

Eurokinissi

Όπως σημειώνεται η νέα εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει στόχο να ελεγχθεί, αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν για τα δυστυχήματα της τελευταίας 15ετιας ήταν οι προσήκουσες ή μήπως εκτός από εκείνους που πιθανά διώχθηκαν ποινικά ή καταδικάστηκαν ή αθωώθηκαν υπήρχαν και άλλα άτομα στους οποίους οι έρευνες δεν στράφηκαν και οι σχετικές δικογραφίες πρέπει να επαναξιολογηθούν.

Τέμπη: Είχε προηγηθεί το αίτημα για τη δικογραφία σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο

Προ ημερών, ο κ. Ντογιάκος είχε προχωρήσει σε παρέμβαση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017, ζητώντας τη δικογραφία προκειμένου να τη μελετήσει, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως υπήρξαν “ίδιες συνθήκες όπως και σήμερα, με ελλείψεις σημάνσεως και προβλήματα στο δίκτυο”.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr  τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017, ζήτησε με την παραγγελία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος προκειμένου να διαπιστώσει αν είχαν διαπραχθεί αδικήματα από υπηρεσιακούς ή άλλους παράγοντες, σχετικά με την τότε κατάσταση του δικτύου, που περιγραφόταν ως τραγική.

Το δυστύχημα είχε γίνει στις 13 Μαΐου 2017, όταν το απογευματινό Intercity από Αθήνα εκτροχιάστηκε έξω από το Άδενδρο, ένα χωριό κοντά στη Θεσσαλονίκη. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν. Το τρένο σύρθηκε για περίπου 250 μέτρα, ενώ η μηχανή αποκόπηκε και προσέκρουσε με δύναμη πάνω σε παρακείμενο κτίσμα.

Το δυστύχημα αυτό, θεωρείται από πολλούς “πρόδρομος” της τραγωδίας των Τεμπών, γιατί από τότε η κατάσταση του δικτύου, περιγραφόταν ως τραγική!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ