Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Τέμπη: Σε πέντε ημέρες τα στοιχεία από το καταγραφικό των μοιραίων αμαξοστοιχιών – ΒΙΝΤΕΟ

Αφού «διαβαστούν» τα δεδομένα θα συνταχθεί έκθεση, που θα συμπεριληφθεί στο ευρύτερο πόρισμα των δικαστικών Αρχών, το οποίο αναμένεται να δοθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή μέσα στις επόμενες ημέρες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Σε πέντε ημέρες τα στοιχεία από το καταγραφικό των μοιραίων αμαξοστοιχιών – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Εντός ολίγων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγωγή δεδομένων από το καταγραφικό της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στην τραγωδία στα Τέμπη, καθώς οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες δεν κατόρθωσαν να διαβάσουν σήμερα τα στοιχεία.

Όπως ανέφερε το larissanet.gr, τρεις προσπάθειες έγιναν συνολικά για να διαβαστεί το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας από τους τέσσερις Ιταλούς εμπειρογνώμονες που έφθασαν την Τρίτη στη Λάρισα και όλες απέβησαν άκαρπες.

Σύμφωνα με τον μηχανολόγο, ηλεκτρολόγο μηχανικό και δικαστικό πραγματογνώμονα, Παναγιώτη Μαδιά, δεν μπόρεσαν οι εμπειρογνώμονες να διαβάσουν κάποιο στοιχείο καθώς φαίνεται να έχει υποστεί «βλάβη» ο εγκέφαλος από τη σύγκρουση.

Καταγραφικό αμαξοστοιχίας στα Τέμπη: Σύντομα στον Εφέτη Ανακριτή η έκθεση

Σύμφωνα με το ertnews.gr, μετά από σύσκεψη στο γραφείο του εφέτη ανακριτή με τους δικαστικούς εμπειρογνώμονες αποφασίστηκε να σταλεί το καταγραφικό σε ειδική υπηρεσία στην Αθήνα, η οποία σε διάστημα πέντε (5) ημερών θα αναλάβει να εξάγει τα δεδομένα του καταγραφικού και να τα παραδώσει στους εμπειρογνώμονες και τον εφέτη ανακριτή.

Οι τέσσερις Ιταλοί εμπειρογνώμονες επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο να διαβάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας, παρουσία δύο δικαστικών εμπειρογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων των οικογενειών των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια και αφού «διαβαστούν» τα δεδομένα θα συνταχθεί έκθεση, που θα συμπεριληφθεί στο ευρύτερο πόρισμα των δικαστικών Αρχών, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο και να δοθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Από εκεί και πέρα εκτιμάται ότι θα ανοίξει και η “βεντάλια” των διώξεων, καθώς από τα συμπεράσματά των εμπειρογνωμόνων, θα αποδειχθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και για άλλα πρόσωπα, πέρα των επτά για τους οποίους έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ποινική δίωξη σε στελέχη του ΟΣΕ για τη μετάταξη του σταθμάρχη

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε τη Δευτέρα στα στελέχη του ΟΣΕ, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των στελεχών του ΟΣΕ τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, αλλά και δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας, ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Και τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν, πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε, πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ