Πέμπτη 23 Μαϊου 2024

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο των ερευνών – “Θα αλλάξει το κατηγορητήριο” λέει συνήγορος συγγενών θυμάτων

Εξετάζεται αν πρόκειται για ανθρώπινα οστά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο των ερευνών – “Θα αλλάξει το κατηγορητήριο” λέει συνήγορος συγγενών θυμάτων Eurokinissi

Μετά τις έρευνες σε ιδιωτικό οικόπεδο στο οποίο μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώμα από τον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών εκτός από συντρίμμια.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, ο εκτενής δειγματοληπτικό έλεγχος που ζητήθηκε από τις οικογένειες των θυμάτων απέδωσαν καρπούς.

Αυτή τη φορά ο έλεγχος κάλυπτε όλες τις προϋποθέσεις: Περισσότερα από 12 δείγματα, χρήση ειδικών εργαλείων αφαίρεσης στήλης χώματος (καροτιέρες) αλλά και τη συνδρομή της ομάδας Anubis με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Τα υπολείμματα οστών που βρέθηκαν έχουν ήδη αποσταλεί -σύμφωνα με το πρωτόκολλο- σε εξειδικευμένα εργαστήρια, στην Αθήνα και σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματά τους για την ταυτοποίηση του DNA.

Συνήγορος Οικογενειών θυμάτων: “Αναμένεται να αλλάξει το κατηγορητήριο”

Σύμφωνα με τη Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, συνήγορο οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, μετά την ολοκλήρωση των ανακριτικών ενεργειών αναμένεται να αλλάξει και το κατηγορητήριο και να κληθούν περισσότεροι κατηγορούμενοι.

Η συνήγορος οικογενειών αναφέρθηκε στις έρευνες λέγοντας ότι «Στις έρευνες συμμετείχαν δικαστικοί πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι. Δεν έμειναν σε μια απλή δειγματοληψία, αλλά κάνουν συνολικό πλήρη έλεγχο στα κυβικά χώματος τα οποία είναι μεγάλου όγκου. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης είναι κρίσιμο αν μιλάμε για διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου: Από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά, με την ίδια να υπογραμμίζει ότι «εάν δεν ολοκληρωθούν αυτές οι έρευνες –με αυτές τις υπόνοιες και τις ενδείξεις- δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το κατηγορητήριο. Πρέπει να είναι εμπεριστατωμένο. Και αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης του κατηγορητηρίου γιατί αναζητούνται και υπεύθυνοι που μπορεί να κληθούν να καταθέσουν στις επόμενες ημέρες. Ήδη έχουμε κατανομάσει τους υπαλλήλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της Hellenic Train ενώ έχουμε καταγγείλει από τον Μάρτιο του 2023 τους νόμιμους εκπροσώπους της ΡΑΣ, οι οποίοι θα κληθούν και εκείνοι».

δειγματοληψία στο ιδιωτικό οικόπεδο

ThessToday.gr

Έρευνες σε ιδιωτικό οικόπεδο: Δείγματα από χώμα και δέντρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr αναμένεται και δειγματοληπτικός έλεγχος από ειδικό πραγματογνώμονα στα δέντρα που βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος.

«Όλοι οι πληρεξούσιοι δικηγόροι -111 στο σύνολο- ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις συνέχειες των επιτόπιων αυτοψιών παρουσία πραγματογνωμόνων για την αναζήτηση στοιχείων στο σημείο “Πηγάδια” εκεί όπου μεταφέρθηκαν οι όγκοι από τα υλικά που σκάφτηκαν από το σημείο του δυστυχήματος. Επειδή έχουν βρεθεί από την προηγούμενη δειγματοληψία ευρήματα τα οποία αφορούν υπολείμματα των συρμών των αμαξοστοιχιών – σιδερένια αντικείμενα – συνεχίζεται η διαδικασία της έρευνας στο σύνολο του όγκου των φερτών υλικών, στα οποία υπάρχουν αυτές οι ενδείξεις και τα ευρήματα. Δεν έμειναν σε μια απλή δειγματοληψία, αλλά κάνουν συνολικό πλήρη έλεγχο όλου του όγκου των φερτών υλικών. Ουσιαστικά, κοσκινίζουν τα πάντα», δήλωσε η κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ