Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Τετ α τετ με την ανακρίτρια σήμερα τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου για το σκάνδαλο της folli – follie

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τετ α τετ με την ανακρίτρια σήμερα τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου για το σκάνδαλο της folli – follie

Απολογούνται σήμερα ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας της Αθήνας τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου τα οποία αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν στο αποκαλούμενο σκάνδαλο του Ομίλου Folli – Follie το οποίο είχε διεθνή αντίκτυπο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης παραποίησης των οικονομικών στοιχειών της Folli Follie, που συνιστά το μεγαλύτερο εταιρικό σκάνδαλο των τελευταίων ετών, συνοδεύεται από σημαντική καθυστέρηση. Κι αυτό δεδομένου ότι έχουν παρέλθει περισσότερα από δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη της έρευνας του fund Quintessential Capital Management για τα πεπραγμένα της εταιρείας και περίπου δύο χρόνια από την αποκάλυψη του και εν συνεχεία την άσκηση της πρώτης ποινικής δίωξης μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της έρευνας από τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση. Σήμερα με τις απολογίες του ιδρυτή του Ομίλου Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του και του γιου του η διαδικασία της κύριας ανάκρισης φαίνεται να βρίσκεται στην τελική ευθεία αφού από το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν περάσει και απολογηθεί το μεγαλύτερο μέρος των εμπλεκομένων προσώπων (συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 30) και οι περισσότεροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή χρηματικών εγγυήσεων και περιοριστικών όρων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξηγήσεις που θα δώσουν σήμερα στην ανακρίτρια μετά την προθεσμία που τους χορηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα, για τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, αφορούν στα αδικήματα της απάτης εις βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία, ενώ για τη σύζυγο και μητέρα Καίτη Κουτσολιούτσου για τα κακουργήματα της απάτης, του ξεπλύματος και της χειραγώγησης μετοχών.

Γενική συνέλευση μετόχων

Στο μεταξύ αύριο Πέμπτη με δύο ώρες διαφορά οι μέτοχοι της Folli Follie καλούνται να εγκρίνουν τις οικονομικές καταστάσεις 2018 και 2019, στις 12 και στις 2 αντίστοιχα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στα μέσα Αυγούστου, το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε να καλέσει τους μετόχους της εταιρείας σε τακτική γενική συνέλευση στα γραφεία της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο. Στα θέματα ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται: η έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της χρήσεως 2019, η έγκριση της συνολικής διαχείρισης της εταιρείας και η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως, η εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού Ορκωτού Λογιστή – Ελεγκτή για την χρήση 2020 κ.α.. Παράλληλα η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον ορισμό για αύριο νέας γενικής συνέλευσης των μετόχων της για την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων 2018. Υπενθυμίζεται ότι από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι σήμερα έχουν προηγηθεί τρεις αναβολές γενικής συνέλευσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ