Θ. Κοντογεώργης: Στηρίζουμε την περιφέρεια με κίνητρα
Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υποστήριξε ότι παρατηρείται τάση επιστροφής στην περιφέρεια
EUROKINISSI «Η περιφέρεια είναι ένας τομέας στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση», ήταν το μήνυμα που έστειλε απόψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, μέσω συνέντευξής του στο Star Κεντρικής Ελλάδας. Και συνέχισε: «Προσπαθούμε να παραδώσουμε όσα το δυνατόν περισσότερα από αυτά που είναι στον προγραμματισμό μας μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας. Ταυτόχρονα έχει σημασία για μας η διαμόρφωση της επόμενης ημέρας. Γιατί το 2026 και το 2027 είναι οι δύο χρονιές όπου θα κριθεί ο ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός, και για αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».
Επίσης, «προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις για τον περιφερειακό και τον τοπικό σχεδιασμό, και το 2026 είναι χρονιά υλοποίησης αρκετών θεμάτων που αφορούν την περιφέρεια», είπε ακόμη.
Στο σημείο αυτό της συνέντευξης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ εξήγησε το διπλό ρόλο που παίζει η κυβέρνηση, είτε αίροντας εμπόδια όπως είναι η οδική απομόνωση είτε ενισχύοντας τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής. Υπάρχει, άλλωστε, τάση επιστροφής ή μετεγκατάστασης στην περιφέρεια, σημείωσε, και «εμείς θέλουμε να την ενισχύσουμε».
Ακολούθως, «τα τέσσερα βασικά είναι: διαμονή, εργασία, υγεία και παιδεία ειδικά αν έχεις οικογένεια». Για το δε πρώτο από τα οποία, προανήγγειλε ότι «τα κίνητρα στέγασης θα αφορούν και την ελληνική περιφέρεια», όχι μόνο τα αστικά κέντρα δηλαδή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νίκος Παπαθανάσης: Έγκριση Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης για την Αττική Βροχές και τοπικές μπόρες τις επόμενες ώρες: Πού χρειάζεται προσοχή στην Αττική Τραμπ: “Θα έχω πολλή επιτυχία στη Γάζα” Αλέξης Χαρίτσης: Το Λαϊκό Μέτωπο πόλος απέναντι στον εγχώριο τραμπισμό – ΒΙΝΤΕΟ Greenpeace: Στο 20% των παραληπτών πηγαίνει το 80% των χρημάτων της ΚΑΠΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

