Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Θ. Ξανθόπουλος: H συνεχής διόγκωση των χρεών των πολιτικών κομμάτων υπονομεύει τη δημοκρατία

«Tα τελευταία χρόνια η ΝΔ αυξάνει το χρέος της στις τράπεζες 30 εκ. ευρώ κατ΄ έτος και αυτό αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πολιτικό πρόβλημα», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θ. Ξανθόπουλος: H συνεχής διόγκωση των χρεών των πολιτικών κομμάτων υπονομεύει τη δημοκρατία EUROKINISSI

«Tα τελευταία χρόνια η ΝΔ αυξάνει το χρέος της στις τράπεζες 30 εκ. ευρώ κατ΄ έτος και αυτό αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πολιτικό πρόβλημα», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Brainstorming του Αction 24, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Οσον αφορά τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για τόκους σημείωσε με νόημα: «Οι τόκοι δεν αυξάνουν μόνοι τους, αλλά γιατί δεν εξυπηρετείται το βασικό κεφάλαιο του δανείου».

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ώστε τα δάνεια των κομμάτων να εξυπηρετούνται με το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης και το 75% της κρατικής επιχορήγησης, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι «την δημοκρατία υπονομεύει ένα χρέος πολιτικού κόμματος που διαρκώς διογκώνεται και όχι μια διευθέτησή του, ιδίως σε μια εποχή όπου ο κόσμος κινδυνεύει να χάσει τα σπίτια του». ο κ. Ξανθόπουλος ερωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και το νόμο, πειθαρχικές διαδικασίες κι αν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα τα πρόσωπα που έχουν, καθοιονδήποτε τρόπο, σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Αναφερόμενος στο αντεργατικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, υπογράμμισε ότι ο εργοδότης ως το ισχυρό μέρος, θα επιβάλει στο εργαζόμενο επιπλέον ώρες εργασίας, τι οποίες εκείνος, ως το αδύναμο μέρος δεν θα μπορεί να αρνηθεί, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει αυτό στο εισόδημά του. Παρατήρησε επίσης ότι εκτός από την μείωση της αποζημίωσης των υπερωριών, το νομοσχέδιο τη κυβέρνησης, καταργεί ουσιαστικά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και καταστρατηγεί το δικαίωμα τη απεργίας.

Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ