Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

«Θα το βουλώσεις επιτέλους άνθρωπέ μου;» – Η ατάκα Μπάιντεν έγινε μπλουζάκι , κούπα και κολιέ  και ξεπουλάει

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Θα το βουλώσεις επιτέλους άνθρωπέ μου;» – Η ατάκα Μπάιντεν έγινε μπλουζάκι , κούπα και κολιέ  και ξεπουλάει

Το πιο καυτό σλόγκαν στον κόσμο έγινε μέσα σε ελάχιστα λεπτά η ατάκα του Τζο Μπάιντεν προς τον Ντόναλντ Τραμπ «Θα το βουλώσεις επιτέλους, άνθρωπέ μου;», κατά τη διάρκεια του πρώτου προεκλογικού debate για τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η ατάκα αυτή χαρακτηρίστηκε αμέσως ως δημοκρατική κραυγή από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά, έγινε μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπλουζάκι, με τη φράση «Θα το βουλώσεις επιτέλους, άνθρωπέ μου;» να γίνεται ξαφνικά το πιο καυτό σλόγκαν στον κόσμο.

Μάλιστα, το Hill αναφέρει ότι, πριν ακόμη ολοκληρωθεί το debate, το επίσημο κατάστημα της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν πουλούσε μπλουζάκια με την φράση αυτή τυπωμένη πάνω σε μια εικόνα του πληγωμένου Ντόναλντ Τραμπ. Η ταχύτητα με την οποία έγινε η αναπαραγωγή είναι εκπληκτική και σηματοδότησε το τι σκέφτεται η στρατηγική ομάδα του Μπάιντεν πως θα είναι το καλύτερο μήνυμα εναντίον του Τραμπ – ακόμη και εάν αρχικά η στρατηγική του ήταν να αποφύγει ακριβώς αυτούς τους τύπους αψιμαχιών.

Το μπλουζάκι της επίσημης καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν

Η εκστρατεία Μπάιντεν δεν είναι η μόνη που εκμεταλλεύτηκε την ενόχληση του υποψηφίου των Δημοκρατικών. Η ταχύτητα με την οποία οι έμποροι άρπαξαν την ευκαιρία να εκτυπώσουν την συγκεκριμένη φράση σε μπλουζάκι είναι εκπληκτική. Σε γνωστό e-shop υπάρχουν ήδη κούπες, πινακίδες για το γκαζόν, μάσκες, ποτήρια κρασιού, καπέλα και κολιέ. Και τα μπλουζάκια, τόσα πολλά μπλουζάκια: μπλουζάκια με μονωτική ταινία πάνω στο στόμα του Τραμπ, μπλουζάκια με τα διάσημα γυαλιά αεροπόρους του Τζο Μπάιντεν, αλλά και μπλουζάκια με το άγαλμα της Ελευθερίας (άσχετο)

Η διαδικασία με την οποία ένα σημείο συζήτησης ή ένα σημείο-σταθμός μιας ποπ κουλτούρας μετατρέπεται σε εμπορικό προϊόν δεν είναι κάτι καινούριο. Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει την «πλημμύρα» των εμπορευμάτων με το σλόγκαν «Nasty Woman» που ακολούθησαν μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ προς την Χίλαρι Κλίντον;

Γιατί έγινε τόσο δημοφιλής η ατάκα του Τζο Μπάιντεν

Σε μια καμπάνια, τα εμπορικά προϊόντα -ειδικά τα πράγματα που δημιουργούνται εκτός της επίσημης καμπάνιας- μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένα είδος ανεμοδείκτη, δίνοντας ανεπίσημο feedback για το εάν περνά ή όχι το μήνυμα ενός υποψηφίου. Στην προκειμένη περίπτωση, το «Θα το βουλώσεις επιτέλους, άνθρωπέ μου;» έχει γίνει το νέο σλόγκαν διότι μιλά για το πώς μπορεί να νιώθουν πολλοί ψηφοφόροι.

Ακόμη και προτού η ομάδα του Τζο Μπάιντεν κυκλοφορήσει το μπλουζάκι, το Twitter είχε κατακλυστεί από σχόλια ανθρώπων που το ζητούσαν. Οι χρήστες κατέστησαν σαφές πως το 2020 θέλουν έναν υποψήφιο που θα τους χαρίσει το δώρο της κανονικότητας. Στην ουσία αυτή οι άνθρωποι έχουν μόνο μία ερώτηση: «Θα το βουλώσεις επιτέλους, άνθρωπέ μου;». Και τώρα μπορούν να το φορούν

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ