Θάνατος 16χρονου πυγμάχου: Από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση πέθανε ο Βασίλης Τόπαλος σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση – BINTEO

Θα γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις για να βρεθεί από που προήλθαν οι βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι του. Παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην υπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θάνατος 16χρονου πυγμάχου: Από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση πέθανε ο Βασίλης Τόπαλος σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση – BINTEO OPEN

O θάνατος του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο νεαρός πυγμάχος είχε βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι και αυτό που είναι τώρα υπό διερεύνηση είναι να βρεθεί από που προήλθαν. Θα γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν τους ειδικούς σε συμπεράσματα.

Η κηδεία του 16χρονου πρωταθλητή θα γίνει την Πέμπτη στις 14:30.

Θάνατος 16χρονου πυγμάχου

OPEN

 Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Την κατά απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητισμού από τον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα όπως έγραψε το dikastiko.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είχε παρέμβει αυτεπαγγέλτως αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα δίνοντας παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη ΓΑΔΑ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σύντομα να έχει ολοκληρωθεί σηματοδοτώντας ενδεχόμενες ποινικές εξελίξεις.

Μετά το θάνατο του πρωταθλητή αναμένεται να διαβιβαστεί αρμοδίως και η ιατροδικαστική έκθεση οπότε και η δικογραφία θα σταλεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα.

Η διοίκηση του Τζάνειου νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύτηκε ο 16χρονος πυγμάχος δίνοντας μάχη για 17 ημέρες, με ανακοίνωση που εξέδωσε, περιγράφει την πορεία που είχε η κατάσταση του έφηβου πρωταθλητή.

Θάνατος 16χρονου πυγμάχου: Η ανακοίνωση του Τζάνειου

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40 μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος.

Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μ.μ.».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ