Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Θάνατος 24χρονης στο Πολυλίμνιο: Ξεκίνησε η δίκη με 40 κατηγορούμενους στο Εφετείο

Οι 40 κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια παρ’ υπόχρεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θάνατος 24χρονης στο Πολυλίμνιο: Ξεκίνησε η δίκη με 40 κατηγορούμενους στο Εφετείο

Η υπόθεση της τραγικής ιστορία στο Πολυλίμνιο Χαραυγής, όπου τον Αύγουστο του 2016, εξαιτίας κατολισθήσεων, σκοτώθηκε μια 24χρονη κοπέλα από την Πάτρα και τραυματίσθηκε σοβαρά η 25χρονη φίλη της από την Καλαμάτα έφτασε στο Εφετείο.

Συγκεκριμένα με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας ξεκίνησε την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης.

Η δίκη είχε αναβληθεί πέρυσι τον Ιανουάριο με αίτημα των συνηγόρων, ενώ ούτε τον Απρίλιο φέτος είχε εκδικασθεί λόγω των απαγορευτικών μέτρων για την πανδημία. Θάνατος 24χρονης Πολυλίμνιο: Ξεκίνησε η δίκη με 40 κατηγορούμενους

40 συνολικά οι κατηγορούμενοι

Κατηγορούμενοι για την , είναι συνολικά 40 κατηγορούμενοι. Συγκεκριμένα, είναι ο δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης την περίοδο εκείνη, στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς και ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας και ο δασάρχης Καλαμάτας.

Οι 40 κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια παρ’ υπόχρεων.

Ακαριαίος θάνατος

Παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2016 τρεις φίλες, δύο αδελφές από την Πάτρα και μια φίλη τους από την Καλαμάτα, έκαναν διακοπές στην περιοχή μας και πήγαν να θαυμάσουν το Πολυλίμνιο. Συνέβη, όμως, μια μεγάλη κατολίσθηση που καταπλάκωσε τα τρία κορίτσια. Η 24χρονη κοπέλα από την Πάτρα σκοτώθηκε ακαριαία και η αδελφή της τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά. Σοβαρά τραυματίστηκε και η 25χρονη φίλη τους. Θάνατος 24χρονης Πολυλίμνιο: Ξεκίνησε η δίκη με 40 κατηγορούμενους

Η δίκη την Τρίτη ξεκίνησε με τις μαρτυρικές καταθέσεις των γονιών της άτυχης κοπέλας, της αδελφής της και της φίλης της και συνεχίστηκε με άλλους μάρτυρες κατηγορίας.

Αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και η διαδικασία με τα αναγνωστέα έγγραφα και το δικαστήριο διέκοψε για τις 29 Ιουνίου, οπότε και θα συνεχίσει με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και εν συνεχεία την πρόταση του εισαγγελέα.

Πηγή: tharrosnews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ