Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Θάνατος της 92χρονης από κατάποση καθαριστικού: “Ήταν το πρώτο που έπιασα και φαντάστηκα ότι μπορεί να της είχαν δώσει – Ήπιε αρκετές φορές”, δήλωσε η νοσηλεύτρια – ΒΙΝΤΕΟ

"Υπάρχουν κάμερες κι έχω ενημερωθεί ότι θα τις ψάξουν", δήλωσε η νοσηλεύτρια σχετικά με τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν εντός του γηροκομείου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θάνατος της 92χρονης από κατάποση καθαριστικού: “Ήταν το πρώτο που έπιασα και φαντάστηκα ότι μπορεί να της είχαν δώσει – Ήπιε αρκετές φορές”, δήλωσε η νοσηλεύτρια – ΒΙΝΤΕΟ unsplash

Ο θάνατος της 92χρονης από κατάποση καθαριστικού σε γηροκομείο στο Ηράκλειο έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, ενώ ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. “Οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί και ξεκάθαροι. Πώς μπήκε αυτό το μπουκαλάκι εκεί μέσα που έχουμε μόνο νερά, δεν ξέρω”, δήλωσε η νοσηλεύτρια που έδωσε στην 92χρονη καθαριστικό αντί για νερό.

«Σε εκείνη την κυρία έχουμε συγκεκριμένα μπουκαλάκια, όπως αυτά που έχουμε πει. Άνοιξα το ντουλάπι που έχουμε τα μπουκαλάκια και τα μεγάλα νερά για τους υπόλοιπους ανθρώπους,κανονικά όπως κάθε μέρα. Οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί και ξεκάθαροι. Πώς μπήκε αυτό το μπουκαλάκι εκεί μέσα που έχουμε μόνο νερά, δεν ξέρω», είπε αρχικά μιλώντας στο Mega.

«Ήταν το πρώτο που έπιασα και φαντάστηκα ότι μπορεί να της είχαν δώσει άλλες νοσηλεύτριες νερό, πριν από λίγο. Τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια τα είχαμε για την συγκεκριμένη γυναίκα. Ήπιε αρκετές φορές», τόνισε όσον αφορά το γιατί δεν της έδωσε στην 92χρονη ένα μπουκαλάκι νερό που να είναι σφραγισμένο

Σχετικά με τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν εντός του γηροκομείου ανέφερε η νοσηλεύτρια: «Υπάρχουν κάμερες κι έχω ενημερωθεί ότι θα τις ψάξουν».

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της νοσηλεύτριας

Ο Παναγιώτης Καβούνης, δικηγόρος της νοσηλεύτριας, είπε πως “στα πλαίσια της εσωτερικής έρευνας που γίνεται προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος μπορεί να τοποθέτησε εκεί το μπουκάλι με το νερό”.

“Σίγουρα δεν το έπραξε η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια ούτε και κάποια άλλη νοσηλεύτρια γιατί υπάρχουν υψηλά στάνταρ κι αυστηροί κανόνες. Οι κάμερες πηγαίνουν αρκετές μέρες πίσω κι αποτελούν μέρος της αστυνομικής έρευνας. Εκτός από την έρευνα της αστυνομίας έχουμε θέσει και δικό μας τεχνικό, ώστε το συντομότερο δυνατό να δούμε πώς έγινε το τραγικό περιστατικό”, είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Θάνατος 92χρονης από κατάποση καθαριστικού: Το χρονικό 

Η ηλικιωμένη έπαιρνε το πρωινό της, στο γηροκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, και ζήτησε από μία νοσοκόμα να της δώσει νερό για να πάρει τα χάπια της. Εκείνη της έδωσε ένα μπουκάλι σε συσκευασία νερού, το οποίο όμως τελικά περιείχε καθαριστικό υγρό.

Η άτυχη ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ