Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023

Θάνατος τριών κοριτσιών: Ανατροπή από την κατάθεση της γιατρού – Τι είπε για τις τελευταίες ώρες της Μαλένας

Οι γιατροί που μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο, κλήθηκαν από τους αστυνομικούς να περιγράψουν τις εικόνες που αντίκρισαν με την 33χρονη μητέρα να βρίσκεται δίπλα τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θάνατος τριών κοριτσιών: Ανατροπή από την κατάθεση της γιατρού – Τι είπε για τις τελευταίες ώρες της Μαλένας Unsplash/ Hush Naidoo Jade

Θάνατος τριών κοριτσιών: Αλλάζει τα δεδομένα η κατάθεση της γιατρού για τον θάνατο της Μαλένας, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αντίστοιχη της 33χρονης μητέρας, που είχε κάνει λόγο για υποτονική αντίδραση και έλλειψη βασικών γνώσεων τόσο από τους γιατρούς όσο και από το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το Mega, οι γιατροί ήταν σε δωμάτιο άλλου ασθενούς. Εκεί τους βρήκε η μητέρα της Μαλένας, που περιγράφει ότι τους έψαχνε. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έδρασαν άμεσα, παρότι όταν τους κάλεσε η μητέρα το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Ήταν μελανό, είχε μυδρίαση και δεν είχε σφυγμό.

Οι γιατροί που μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο, κλήθηκαν από τους αστυνομικούς να περιγράψουν τις εικόνες που αντίκρισαν με την 33χρονη μητέρα να βρίσκεται δίπλα τους.

«Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η ίδια προσπάθησε να επαναφέρει το παιδί της. Ήταν σε τέτοια θέση, σαν να μην το άγγιξε καθόλου. Αυτό μου είπαν οι συνάδελφοι. Ούτε βέβαια και η ίδια ποτέ ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε μόνη της να το επαναφέρει», αναφέρουν οι γιατροί για τον θάνατο της Μαλένας.

Η γιατρός, που ήταν η ίδια που επέμεινε να γίνει νεκροτομή στο κοριτσάκι δίνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση. «Ο θάνατος της Μαλένας ήταν αιφνίδιος, μη αναμενόμενος και πρέπει να διερευνηθεί», αναφέρει η γιατρός για τον θάνατο της Μαλένας.

Τι ισχυρίζεται η μητέρα

Η 33χρονη από την άλλη περιγράφει τα γεγονότα αλλιώς. Έχει καταθέσει πως η Μαλένα πέθανε μπροστά στα μάτια της και έτρεξε αμέσως για να ειδοποιήσει τους γιατρούς.

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς έχει αναφέρει: «Της μίλησα, της φώναξα «Μαλένα, Μαλένα» της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα. Πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα. Ήταν εκεί και καθόντουσαν, τους είπα «τρέξτε το παιδί μου κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει. Μου είπαν «ησύχασε δεν είναι τίποτα» τους λέω «τρέξτε» και μπήκαμε δωμάτιο».

Η μητέρα συνεχίζει στην κατάθεσή της και περιγράφει τα όσα έγιναν στο δωμάτιο με τη γιατρό όπως λέει να βρίσκεται σε αδράνεια και τους νοσηλευτές να τηλεφωνούν για να τους πουν τι πρέπει να κάνουν.

«Η γιατρός την κοιτούσε με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω: «τι κάνεις, θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις; Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν την ΜΕΘ του Αγλαϊα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκάρδιας αδρεναλίνης και ατροπίνης. Με ρωτούσαν τα κιλά της κι έφερναν το ένα οξύμετρο πίσω από το άλλο, γιατί δεν λειτουργούσαν».

Θάνατος τριών κοριτσιών

star

Θάνατος τριών κοριτσιών: Νέα μηνύματα από τον δικηγόρο των γονέων

Οι συζητήσεις για τη συνέντευξη που έδωσαν την περασμένη εβδομάδα οι γονείς συνεχίζονται με τον δικηγόρο που τους εκπροσωπεί να στέλνει νέα μηνύματα…

«Επί τρία χρόνια οι γονείς έχουν πλαντάξει στο κλάμα. Στέρεψαν τα δάκρυά τους. Κι όμως βρίσκονται κάποιοι επιπόλαια και αναίσθητα να επικαλούνται τη «γλώσσα του σώματος» και να λένε ότι η χαροκαμένη μητέρα των τριών κοριτσιών ήταν ψυχρή στην τηλεόραση. Δεν έχουν άλλο κλάμα οι γονείς», αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σε κάθε περίπτωση ο μυστηριώδης θάνατος της μικρής Μαλένας βρίσκεται στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας, με τη γιατρό αλλά και τη μητέρα του παιδιού να βρίσκονται στη λίστα των ατόμων που θα κληθούν να καταθέσουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ