Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2020

Θεοδωρικάκος: Δεν ιδιωτικοποιείται ο λόφος Φιλοπάππου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεοδωρικάκος: Δεν ιδιωτικοποιείται ο λόφος Φιλοπάππου

«Δεν υπάρχει ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της διοίκησης και της διαχείρισης του Λόφου Φιλοπάππου», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας νωρίτερα στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, με το ν. 4674/2020 συστήθηκε η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εθνικός Κήπος-Μητροπολιτικό Πάρκο Α.Ε.». Η εταιρεία αυτή, με έδρα τον δήμο Αθηναίων, έχει ως μοναδικό μέτοχο τον δήμο Αθηναίων. «Δεν είναι ούτε ιδιωτική εταιρεία, ούτε ιδιωτικοποιεί τίποτα, ούτε εμπορευματοποιεί τίποτα. Μάλιστα, οι μετοχές του δήμου Αθηναίων – που είναι ο αποκλειστικός μέτοχος- είναι μη μεταβιβάσιμες. Είναι δεσμευτικό από τον νόμο, ότι δεν μπορεί ο δήμος Αθηναίων να κάνει τίποτα αυτές τις μετοχές σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς», είπε ο υπουργός.

Επισήμανε εξάλλου, ότι αυτή η εταιρεία διοικείται από ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο έχει ως πρόεδρο τον δήμαρχο Αθηναίων, «άρα όχι κάποιον ιδιώτη επιχειρηματία, αλλά τον άνθρωπο που εξέλεξαν οι Αθηναίοι στη θέση του δημάρχου και τα υπόλοιπα δέκα μέλη ορίζονται από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων». Επομένως, είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «ειλικρινά αναρωτιέμαι πώς μπορεί να τεκμηριώσει κανείς ότι με αυτήν μας τη νομοθετική διάταξη ιδιωτικοποιήσαμε και εμπορευματοποιήσαμε τη διοίκηση και τη διαχείριση του Λόφου Φιλοπάππου».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε εξάλλου, ότι η συγκεκριμένη διάταξη κατατέθηκε στη Βουλή ύστερα από αντίστοιχη συζήτηση και σχετικό αίτημα του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να γίνονται πολύ πιο αποτελεσματικά μια σειρά από πράγματα που αφορούν, ιδίως τη διαχείριση καθαριότητας στην περιοχή του λόφου, τη δυνατότητα αποδοχής δωρεών για πράγματα που σχετίζονται με την αξιοποίησή του κ.λπ.. «Σε κάθε περίπτωση θεωρώ απολύτως αυτονόητο ότι ο δήμος Αθηναίων για όλα αυτά τα θέματα θα πρέπει να συνεννοείται με το υπουργείο Πολιτισμού, με τις υπηρεσίες του και την πολιτική του ηγεσία. Αυτό όμως, εκ των ων ουκ άνευ, είναι θέμα σε κάθε περίπτωση σωστής διοίκησης και διαχείρισης, που δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα κάνει ο δήμος Αθηναίων.

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ