Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Θεοδωρικάκος: Είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή βίας τρομοκρατίας και εγκλήματος

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέτινε φόρο τιμής στους αδικοχαμένους αστυνομικούς Νεκτάριο Σάββα και Γιώργο Ανδριτσόπουλο που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεοδωρικάκος: Είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή βίας τρομοκρατίας και εγκλήματος

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος παρέστη σε τρισάγιο που τελέσθηκε στα Πατήσια, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, στη μνήμη δύο αστυνομικών, του Νεκτάριου Σάββα και του Γιώργου Ανδριτσόπουλου, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, «η Πολιτεία αποτίνει φόρο τιμής σε δύο παλικάρια, σε δύο άξια στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που χάθηκαν, πριν από 13 χρόνια ο Νεκτάριος και πριν 9 χρόνια ο Γιώργος. Ο Νεκτάριος από πυρά τρομοκρατών και ο Γιώργος από πυρά εγκληματιών- δολοφόνων. Έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την ασφάλεια των πολιτών».

Θεοδωρικάκος: Το επάγγελμα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο

Δεδομένου ότι από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας έως σήμερα έχουν τραυματιστεί θανάσιμα 139 αστυνομικοί συνέπεια τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών, τροχαίων και άλλων ατυχημάτων εν ώρα Υπηρεσίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναγνωριστεί το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο: «Η στήριξη του Έλληνα αστυνομικού από την Πολιτεία, από αυτήν την Κυβέρνηση, δεν είναι μια δέσμευση απλώς αλλά είναι κάτι που γίνεται πράξη καθημερινά. Είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί σε έναν κοινό αγώνα, να προσφέρουμε περισσότερη ασφάλεια στους πολίτες και να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή βίας, κάθε μορφή τρομοκρατίας και εγκλήματος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το επάγγελμα τους αστυνομικού είναι ένα επικίνδυνο, είναι το κατ’ εξοχήν επικίνδυνο επάγγελμα και όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα να έρθει η στιγμή που αυτό θα αναγνωριστεί και επισήμως», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωρικάκος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ