Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Θεοδωρικάκος: “Αμετάκλητη η απόφασή μας να συνεχιστεί η κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ – Ανεξιχνίαστες 183 δολοφονίες επί ΣΥΡΙΖΑ” – ΒΙΝΤΕΟ

«Η κάθαρση στην αστυνομία, για μας είναι προτεραιότητά στην πράξη. Είναι ευθύνη μας να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να το αντιμετωπίσουμε», τόνισε ο υπουργός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεοδωρικάκος: “Αμετάκλητη η απόφασή μας να συνεχιστεί η κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ – Ανεξιχνίαστες 183 δολοφονίες επί ΣΥΡΙΖΑ” – ΒΙΝΤΕΟ astynomia.gr

“Παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας, είναι αμετάκλητη απόφαση να συνεχίσουμε την κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία” ανέφερε σε δήλωση που παραχώρησε την Τρίτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, η επιλογή να προχωρήσει η κάθαρση αποδείχθηκε κατά τις πρόσφατες κρίσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, ενώ δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του προς τον τέως Διοικητή στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, ο Διοικητής δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό, για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς.

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στρέφοντας την κριτική προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα ως κυβέρνηση την περίοδο 2015-2019 τονίζοντας πως στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα έμειναν 183 δολοφονίες πολιτών ανεξιχνίαστες.

Διάρρηξη στη Θεσσαλονίκη

EUROKINISSI

Τάκης Θεοδωρικάκος: Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού

«Η κάθαρση στην αστυνομία, για μας είναι προτεραιότητά στην πράξη. Όπως αποδείξαμε και στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών, με αιχμή την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, της οποίας ο Διοικητής  δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό, για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς. 

Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτή την κάθαρση, παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες. Επιτρέψτε μου, επίσης, να υπενθυμίσω στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα έμειναν 183 δολοφονίες πολιτών ανεξιχνίαστες. Παραμένουν άγνωστοι οι δράστες, αποτελώντας ένα ανοιχτό τραύμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Είναι ευθύνη μας να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να το αντιμετωπίσουμε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ