Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Θεόδωρος Βλαγκούλης: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τον δικηγόρο που πέθανε σε συγκέντρωση – Προσπάθησαν να τον σώσουν Κατρίνης και Καλαματιανός

Η κηδεία του δικηγόρου και πολιτευτή που βύθισε στο πένθος την Ηλεία θα γίνει σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 15:30 μ.μ. στον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου, στο Σώστι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεόδωρος Βλαγκούλης: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τον δικηγόρο που πέθανε σε συγκέντρωση – Προσπάθησαν να τον σώσουν Κατρίνης και Καλαματιανός patrisnews.com

Θεόδωρος Βλαγκούλης: Σοκ στην Ηλεία προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του δικηγόρου και πολιτευτή Θεόδωρου Βλαγκούλη ο οποίος πέθανε όρθιος, όταν εβρισκόμενος στις Ξενιές Πηνείας, για τη συγκέντρωση που αφορούσε τα φωτοβολταϊκά, άφησε εκεί την τελευταία του πνοή όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο όπως έγραψε το dikastiko.gr 

Θεόδωρος Βλαγκούλης

patrisnews.com

Θεόδωρος Βλαγκούλης: Προσπάθησαν να τον σώσουν Κατρίνης, Καλαματιανός και Λέντζας

Μόλις είχε ολοκληρώσει την ομιλία του σχετικά με το θέμα των φωτοβολταϊκών στη λίμνη Πηνειού και με το που κάθισε στην καρέκλα, έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τους βουλευτές Ηλείας Διονύσιο Καλαματιανό και Μιχάλη Κατρίνη και τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα και ακολούθως διακομίστηκε με Ι.Χ. πρώτα στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου και μετά στο Νοσοκομείο Πύργου όπου παρά τις προσπάθειές των γιατρών να τον επαναφέρουν, δεν κατέστη αυτό εφικτό.

Η κηδεία του Θεόδωρου Βλαγκούλη θα γίνει σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 15:30 μ.μ. στον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου, στο Σώστι.

Η ένταξή του στην πολιτική από το 1996 σήμανε ένα κέρδος για την Ηλεία, αφού ήταν ένας άνθρωπος που παρενέβαινε σε όλα με δυνατή φωνή και το απέδειξε αυτό μέχρι και το τελευταίο λεπτό της ζωής του. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες, κομματικά στελέχη, απλά μέλη της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων, αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αξία του, έχουν να πουν δύο λόγια σημαντικά για τον ίδιο.

Θεόδωρος Βλαγκούλης

patrisnews.com

Θεόδωρος Βλαγκούλης: Ποιος ήταν

Ο Θεόδωρος Βλαγκούλης ήταν πρώην υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πρόσφατα είχε ανακοινώσει την προσχώρησή του στην «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές.

Ο Θεόδωρος Βλαγκούλης (σύμφωνα με το βιογραφικό του) συμμετείχε για πρώτη φορά σαν υποψήφιος βουλευτής το 1996. Στις τελευταίες εκλογές κατέκτησε τη θέση του πρώτου επιλαχόντα.

Ο Θεόδωρος Βλαγκούλης στο πολιτικό φυλλάδιο του ανέφερε για τον εαυτό του: «Φωνή που δεν είναι δέσμια με συμφέροντα ξένα με τα συμφέροντα των Ηλείων πολιτών. Σε εκείνους που μπορώ να χρωστάω είναι μόνο στους Ηλείους πολίτες για να μπορώ να τους κοιτάζω στα μάτια».

Συλλυπητήρια μηνύματα

Κώστας Τζαβάρας, Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Θοδωρή Βλαγκούλη, ενός αγωνιστή της φιλελεύθερης παράταξης, που αφιέρωσε τη ζωή του στο να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ηλείας και τις πολιτικές ιδέες της Νέας Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας ως πολιτικός ήθος, ανθρωπιά και μαχητικό πνεύμα μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Λυπάμαι που όσο ζούσε, το κόμμα του δεν τον τίμησε όσο του άξιζε και δεν του επεφύλαξε δίκαιη μεταχείριση, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις διπλές εκλογές του 2012, όταν του στέρησε την εκλόγιμη θέση -και κατ’ επέκταση τη βουλευτική έδρα- που ο ελληνικός λαός του είχε δώσει με την ψήφο του. Εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και είμαι βέβαιος πως η μνήμη του θα είναι παντοτινή στις τάξεις των φίλων του αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων».

Ανδρέας Νικολακόπουλος, Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ.

«Η ξαφνική απώλεια του Θεόδωρου Βλαγκούλη σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ηλεία, καθώς έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τον νομό και ξεχώρισε για την επιμονή και την αγωνιστικότητά του, σε μία προσπάθεια να αναδείξει τα προβλήματα του τόπου. Επί σειρά ετών βρισκόταν στην πρώτη γραμμή και υπηρέτησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με ήθος, συνέπεια και αξιοπρέπεια, όσο καιρό ήταν μέλος του. Η Ηλεία έχασε έναν δικό της άνθρωπο. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

ΔΙΟΝΥΣΙΑ – ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ  Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ.

Τα θερμά της συλλυπητήρια εξέφρασε η βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου στην οικογένεια του Θεόδωρου Βλαγκούλη, πολιτευτή επί σειρά ετών με τη Νέα Δημοκρατία, για την απώλεια του αγωνιστή και ακάματου συμπολίτη. «Ο Θεόδωρος Βλαγκούλης υπήρξε άοκνος και αεικίνητος, διεκδίκησε με μαχητικότητα τα συμφέροντα της Ηλείας και αγωνίστηκε για την ανάδειξη ζητημάτων που απασχολούν τον νομό μας και ιδιαίτερα τον Δήμο Ήλιδας, απ’ όπου καταγόταν. Η δράση και η προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, η αγάπη για την οικογένειά του και για τον συνάνθρωπο, αφήνουν θετικό αποτύπωμα σε όλους όσοι τον γνωρίσαμε. Θα τον θυμόμαστε πάντα με ξεχωριστή εκτίμηση και αγάπη».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ  Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

«Η αιφνίδια απώλεια του Θεόδωρου Βλαγκούλη, σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ηλεία. Υπήρξε ένας εξαίρετος δικηγόρος κι ένας αγνός μαχητής. Αγωνίστηκε με ήθος,  αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια για τα συμφέροντα του τόπου του και των Ηλείων πολιτών, την αγάπη και εμπιστοσύνη των οποίων τίμησε μέχρι την ύστατη στιγμή.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα τον αδόκητο θάνατο του αγαπημένου συναγωνιστή και συμπατριώτη Θεόδωρου Βλαγκούλη. Υπήρξε ένας ακούραστος αγωνιστής, ένας εξαίρετος άνθρωπος και ένας άξιος οικογενειάρχης. Αναπλήρωτο το κενό που αφήνει στον νομό μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ Δήμαρχος Ήλιδας

«Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας ο αιφνίδιος θάνατος του αγαπητού Πολιτευτή της Ηλείας, Θεόδωρου Βλαγκούλη. Ο Θεόδωρος Βλαγκούλης υπήρξε μέχρι την ύστατη στιγμή της ζωής του μαχητικός σε όσα πρέσβευε, πάντα με μοναδικό του μέλημα να προσφέρει από το δικό του μετερίζι, στον τόπο που αγάπησε και έδωσε τις μάχες του όλα αυτά τα χρόνια, την Ηλεία. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αγωνιστικότητα, το ήθος, την ευγένεια και το χαμόγελό του. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και τους οικείους του».

ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δήμαρχος Πύργου

«Με μεγάλη οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο χαμό του καλού μας φίλο Θεόδωρου Βλαγκούλη. Ένας γνήσιος αγωνιστής της Ηλείας, μπροστάρης στις μεγάλες διεκδικήσεις του τόπο μας έφυγε τόσο νωρίς και τόσο ξαφνικά από κοντά μας, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό. Η φωνή της Ηλείας είναι από σήμερα πιο σιγανή…

Για τον Θεόδωρο Βλαγκούλη θα μπορούσαμε να πούμε και να θυμηθούμε πολλά από τη δυναμική πορεία που κατέγραψε δεκαετίες τώρα στον πολιτικό στίβο.

Αυτό που πάντα θα κρατάμε στις καρδιές μας, είναι η εντιμότητα, η ανιδιοτέλεια και η απαράμιλλη αγωνιστική του ταυτότητα που ποτέ δεν εγκατέλειψε. Μαζί, δίναμε το τελευταίο διάστημα τη μάχη στο πλευρό των κατοίκων που διεκδικούν απο την Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων τις εκτάσεις τους.

Ο Θεόδωρος Βλαγκούλης δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε ξαφνικά! Έφυγε όμως δικαιωμένος στις συνειδήσεις όλων των Ηλείων ως ένας ανιδιοτελής μαχητής για όλα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου.

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό Παράδεισο φίλε Θοδωρή…».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΝΤΖΑΣ Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

«Συγκλονισμένοι από την ξαφνική απώλεια του Θεόδωρου Βλαγκούλη, αποχαιρετούμε έναν ανιδιοτελή και ακούραστο μαχητή της αλήθειας και των ιδανικών. Έναν αγωνιστή της Ηλείας που πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή με ήθος, συνέπεια και αξιοπρέπεια.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα με αγάπη και σεβασμό. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Πρώην δήμαρχος Ήλιδας

«Καλέ μου φίλε Θοδωρή Βλαγκούλη,

Έφυγες χαμογελαστός, ξαφνικά και αναπάντεχα, μέσα στο χειροκρότημα και την αγάπη όλων μας. Έφυγες δίπλα μας, παλεύοντας για το μέλλον της Ηλείας που τόσο αγάπησες, για την Ηλεία που έβαζες πάντα σε προτεραιότητα. Ανιδιοτελής, ακούραστος μαχητής των ιδανικών σου, υπερασπίστηκες πάντα την αλήθεια και το δίκιο των συμπολιτών και του τόπου σου. Μεγάλη είναι η θλίψη για την απώλειά σου. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Αιώνια να είναι η μνήμη σου. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους σου…».

Δ.Ε.Ε.Π. ΗΛΕΙΑΣ «Υποκλινόμαστε» στη μνήμη του αυθεντικού αγωνιστή μας!

«Με σεβασμό υποκλινόμαστε στη μνήμη ενός αγωνιστή της παράταξης το παράδειγμα του οποίου ελάχιστοι ακολούθησαν στον πολιτικό στίβο και στο κομματικό τους καθήκον.

Ο Θεόδωρος Βλαγκούλης, διακρίθηκε από σθένος, είχε πάθος για τον τόπο και μαχητικότητα για την επίλυση των προβλημάτων.

Απίστευτα ακούραστος ήταν πάντα- όπως ήθελε να λέει και ο ίδιος- ”στην πρώτη γραμμή του αγώνα”. Δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται, να πιστεύει, να προσδοκά…

Για εμάς, όσους τον γνωρίζαμε πολλά χρόνια ήταν και ένας ”δικός μας άνθρωπος”, ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ, ένας άξιος συνεργάτης, μπροστάρης σε κάθε διεκδίκηση. Χωρίς έπαρση, χωρίς άμετρη φιλοδοξία, αλλά πάντα με έναν σταθερό στόχο που στενάχωρα είδε να μην ολοκληρώνεται για την είσοδό του στη Βουλή.

Όμως για την παράταξη, για τα στελέχη και για τα απλά μέλη ήταν εν δυνάμει βουλευτής. Με δυνατή και διαρκή φωνή για ΟΛΑ. Με μόνιμη παρουσία σε ΟΛΑ! Και αυτό απέδειξε μέχρι το τέλος της ζωής του…».

Για τη Δ.Ε.Ε.Π. Ηλείας

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Γαβράς

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ

Μαχητής για την Ηλεία μέχρι τέλους

Ο αγώνας του για τον τόπο ήταν πράξη ζωής

«Ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας δεν είναι από σήμερα κοντά μας. Ο Θοδωρής Βλαγκούλης, ”έφυγε” ακριβώς όπως έζησε ολόκληρη τη ζωή του. Παλεύοντας για τον τόπο – την Ηλεία – που αγάπησε και τίμησε με την παρουσία του. Ακόμα και τώρα την τελευταία στιγμή του ο Θοδωρής, έδινε τον δικό του αγώνα για να μην υποστεί ακόμα μια ήττα ο Νομό μας. Θέλω να είμαι η δυνατή φωνή της Ηλείας έλεγε συχνά και συμπλήρωνε: Θα μάχομαι για τα προβλήματα και θα κοιτάζω πάντα στα μάτια τους συμπατριώτες μου γι’ αυτό που κάνω!..

Αυτός ήταν ο Θοδωρής. Ένας άνθρωπος με ήθος και με πάθος για τη ζωή. Ένας άνθρωπος που ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι. Που ποτέ δεν υποτάχθηκε σε συμφέροντα και πιέσεις. Ένας άνθρωπος που όπως αναφέρει στο πολιτικό φυλλάδιο για τον εαυτό του:  ”Φωνή που δεν είναι δέσμια με συμφέροντα ξένα με τα συμφέροντα των Ηλείων πολιτών. Σε εκείνους που μπορώ να χρωστάω είναι μόνο στους Ηλείους πολίτες για να μπορώ να τους κοιτάζω στα μάτια”.

Καλό ταξίδι φίλε Θοδωρή. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και ολόκληρη η Ηλεία, έστω και αν δεν σε έφερε μπροστάρη και σε κοινοβουλευτικό αγώνα δεν θα σε ξεχάσουμε…».

Δήλωση Λευτέρη Βαρουξή για τον θάνατο του Θοδωρή Βλαγκούλη

«Ο αγωνιστής της Ηλείας, ο δικός μας Θοδωρής Βλαγκούλης δεν είναι πλέον κοντά μας.
Έφυγε ξαφνικά αφήνοντας την πολιτική ζωή του τόπου πιο φτωχή.
Θα τον θυμόμαστε για τους αγώνες του, στους δρόμους, στην αγορά και τα χωράφια. Ήταν πάντα δίπλα στον πολίτη της Ηλείας.
Ο Θοδωρής ήταν ένας ευπατρίδης της πολιτικής.
Υπήρξε ειλικρινής και έντιμος αγωνιστής του δημόσιου βίου! Σπάνιο στις μέρες μας!
Φίλοι και αντίπαλοι αναγνωρίζουν πως υπήρξε ένας έντιμος πολιτικός και ένας καλλιεργημένος  άνθρωπος.
Φίλε Θόδωρε καλό κατευόδιο».

Δήλωση Βασίλη Κοντογιαννόπουλου

«Η απώλεια του Θεόδωρου Βλαγκούλη με λύπησε βαθύτατα. Έφυγε πρόωρα ένας τίμιος αγωνιστής της ζωής και της πολιτικής και ένας παλιός φίλος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Η απώλειά του είναι δυσβάσταχτη»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Θεόδωρου Βλαγκούλη, σημειώνοντας ότι η οδύνη του είναι μεγάλη.

«Η απώλειά του είναι δυσβάσταχτη, η απουσία του από τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, ηχηρή», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρει:

«Ο Θεόδωρος Βλαγκούλης ”έφυγε” όρθιος και αγωνιζόμενος για την πατρίδα και την αγαπημένη του γενέτειρα, την Ηλεία.

Η οδύνη μου είναι μεγάλη γι’ αυτή την αιφνίδια απώλεια του ανθρώπου που με τίμησε με τη φιλία του, τη συμπαράστασή του, τη συστράτευση, την ανιδιοτελή προσφορά του και τα υψηλά ιδανικά που τον διέκριναν.

Η απώλεια του είναι δυσβάσταχτη, η απουσία του από τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, ηχηρή.

Η πρέπουσα απόδοση τιμής, είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα του και να φανούμε όλοι αντάξιοι του ήθους, του σθένους και του πατριωτισμού του.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ