Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022

Θεραπευτικά μέτρα για δύο έφηβους που διακινούσαν προσωπικές φωτογραφίες ανήλικης κοπέλας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεραπευτικά μέτρα για δύο έφηβους που διακινούσαν προσωπικές φωτογραφίες ανήλικης κοπέλας

Δικαστήριο Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης τιμώρησε με θεραπευτικά μέτρα δύο έφηβους, λόγω του ότι κατείχαν και διακίνησαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής προσωπικές φωτογραφίες κοπέλας η οποία δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της.

Συνεδριάζοντας κεκλεισμένων των θυρών, το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα τους το μέτρο της ανάθεσης της επιμέλειάς τους -για διάστημα ενός έτους- σε Επιμελητή Ανηλίκων.

Η σε βάρος των δύο εφήβων αποδιδόμενη πράξη τελέστηκε τον Οκτώβριο του 2016, όταν ήταν μαθητές της τρίτης τάξης του γυμνασίου. Ένα από τα δύο αγόρια διατηρούσε εκείνη την εποχή σχέση με την κοπέλα, η οποία, ικανοποιώντας επιθυμία του τότε φίλου της, δέχθηκε να στείλει στο κινητό του κάποιες προσωπικές της φωτογραφίες.

Κατά τη δικογραφία, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκείνος προώθησε -εν αγνοία του θύματος- το επίμαχο υλικό (χαρακτηριζόμενο στο κατηγορητήριο ως υλικό «παιδικής πορνογραφίας») στον συγκατηγορούμενο φίλο του και αυτός με τη σειρά του σε συμμαθητές τους.

Το επόμενο διάστημα η κοπέλα βρέθηκε αντιμέτωπη με υπονοούμενα και περιπαικτικά σχόλια συμμαθητών της, οπότε συνειδητοποίησε ότι οι φωτογραφίες της είχαν κυκλοφορήσει στο σχολείο. Από τα έγγραφα της δικογραφίας προκύπτει ότι η ανήλικη ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σκεφτόταν ακόμη και να κάνει κακό στον εαυτό της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ