Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Θεσμοθετούνται “Voucher διακοπών” ύψους έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσμοθετούνται “Voucher διακοπών” ύψους έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

Με διάταξη, θεσμοθετούνται voucher έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με τη μορφή μπόνους.

Έπειτα από εισήγηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, το υπουργείο Οικονομικών φέρνει προς διαβούλευση και προς ψήφιση τη σχετική διάταξη, στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου.

Οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στους υπαλλήλους τους, εν είδει μπόνους, κουπόνια για τον εσωτερικό τουρισμό, για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές.

Ταυτόχρονη υπάρχει απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος για το έτος 2020 του εκάστοτε ποσού που διατίθεται υπό μορφή voucher, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού.

Με τη θεσμική κατοχύρωση των voucher, δίνεται ένα ακόμη εργαλείο στις επιχειρήσεις για να επιβραβεύουν τους εργαζομένους τους, κάτι ανάλογο με την αποζημίωση για σίτιση ή για έξοδα κίνησης, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η θέσπιση της συγκεκριμένης παροχής κρίθηκε αναγκαία για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, με οφέλη για το σύνολο των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Με τον τρόπο αυτό οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούν απευθείας μια σημαντική επένδυση στον εσωτερικό τουρισμό», αναφέρει μεταξύ άλλων το υπουργείο Τουρισμού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ