Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλία: Στις 15.200 οι οριστικοποιημένες αιτήσεις για την κρατική αρωγή – Έκτακτα μέτρα ελέγχων από τον ΕΦΕΤ – ΒΙΝΤΕΟ

Οι αυτοψίες ξεπερνούν τις 10.200 σε έξι περιφερειακές ενότητας της χώρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλία: Στις 15.200 οι οριστικοποιημένες αιτήσεις για την κρατική αρωγή – Έκτακτα μέτρα ελέγχων από τον ΕΦΕΤ – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Νέο τηλεφωνικό κέντρο (2131331300) δημιουργήθηκε στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν οι πληγέντες της Θεσσαλίας για την υποβολή αιτήσεων και χρηστικές απαντήσεις από 11 στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται το έργο για την κρατική αρωγή.

Οι αυτοψίες ξεπερνούν τις 10.200 σε έξι περιφερειακές ενότητας της χώρας. Οι οριστικοποιημένες αιτήσεις ανέρχονται σε 15.200 ενώ προστίθενται 4.671 προσωρινές.

Ο κ. Καμπούρης χαρακτήρισε αδιάκοπες τις ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων στη Θεσσαλία. Συνεχίζεται ταυτόχρονα το έργο της απόδοσης κρατικής αρωγής «με βασικό εργαλείο» την πλατφόρμα arogi.gov.gr.

«Έχουμε αποτυπώσει στην πλατφόρμα arogi.gov.gr έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ιδιώτες προτίθενται να προσφέρουν κάποια χρήματα προς όφελος των συμπολιτών μας με τη μορφή δωρεάς. Προσπαθούμε με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσουμε κάποια ασφαλή και αξιόπιστα εργαλεία προκειμένου να ενισχύσουμε το έργο της αποκατάστασης των ζημιών και της ενίσχυσης των συμπολιτών μας. Η ύπαρξη αυτού του λογαριασμού δεν θέλει με κανένα τρόπο να υποκαταστήσει την υποχρέωση που έχει το κράτος να μεριμνήσει για τους πολίτες του», τόνισε.

Πολύ σημαντικό χαρακτηρίστηκε το έργο ελέγχου των στοιχείων που υποβάλουν οι πολίτες προκειμένου να διασταυρωθούν οι αιτήσεις «και να λάβουν την κρατική αρωγή αυτοί που πραγματικά την δικαιούνται».

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, ενημέρωσε ότι υπάρχουν ακόμα περιοχές των Τρικάλων και της Λάρισας που δεν υπάρχει πρόσβαση για περισυλλογή νεκρών ζώων. Πρόσθεσε ότι οι δειγματοληψίες συνεχίζονται και γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί ο αριθμός των συνεργείων στα 3 την ερχόμενη εβδομάδα.

Αρωγή για πληγέντες της Θεσσαλίας: Έκτακτα μέτρα ελέγχων από τον ΕΦΕΤ

«Μετά από εντολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο ΕΦΕΤ λαμβάνει έκτακτα μέτρα άσκησης ελέγχων οι οποίες εστιάζονται σε σημεία παροχής διανομής τροφίμων σε πλημμυροπαθείς, χώρους υποδοχής και φιλοξενίας πλημμυροπαθών, λειτουργούσες επιχειρήσεις τροφίμων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω έλλειψης βασικών υποδομών, διερεύνηση αναφορών και καταγγελιών ως απόρροια της διαμόρφωσης των έκτακτων συνθηκών», είπε ο κ. Σταμενίτης.

Τέλος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι συνολικά μέχρι σήμερα στην περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν καταγραφεί 10.051 κλήσεις, 3.451 αντλήσεις υδάτων ενώ 3.576 πολίτες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

«Επεμβαίνουμε κυρίως σε απαντλήσεις υδάτων, συνδράμουμε σε μεταφορές τροφίμων, νερού, φαρμακευτικού υλικού προς υποστήριξη των κατοίκων που επλήγησαν στο πιο ακραίο πλημμυρικό φαινόμενο που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μας στη σύγχρονη ιστορία», πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά τη λίμνη Κάρλα ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι «παρακολουθείται η εξέλιξη της στάθμης του νερού με drones και παραμένουν σε επιφυλακή πλωτά μέσα και ερπυστριοφόρα οχήματα της μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών. «Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας με όλες μας τις δυνάμεις, με όλα μας τα μέσα», είπε ο κ. Αρτοποιός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ