Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: 49χρονος επί 13 χρόνια έριχνε μπάζα σε δασική έκταση – Δημοτικός υπάλληλος έκανε τα στραβά μάτια

Δικογραφία σε βάρος 3 ατόμων για περιβαλλοντική ρύπανση στον δήμο Παύλου Μελά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: 49χρονος επί 13 χρόνια έριχνε μπάζα σε δασική έκταση – Δημοτικός υπάλληλος έκανε τα στραβά μάτια astynomia.gr

Μία απίστευτη υπόθεση αποκαλύφθηκε στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη όπου ένας 49χρονος επί 13 χρόνια έριχνε μπάζα σε δασική έκταση προκαλώντας περιβαλλοντική ρύπανση ενώ ο αρμόδιος υπάλληλος της δημοτικής υπηρεσίας, ένας 68χρονος, έκανε τα… στραβά μάτια!

 Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν άνδρα 55 ετών. 

Περιβαλλοντική ρύπανση

thestival.gr

Περιβαλλοντική ρύπανση: Το χρονικό της υπόθεσης

Ειδικότερα όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις κατηγορούμενοι (49, 68 και 55 ετών, αντίστοιχα) ευθύνονται για περιβαλλοντική ρύπανση, προερχόμενη από ανεξέλεγκτες απορρίψεις μεγάλων ποσοτήτων αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών, κατεδαφίσεων καθώς και για κατάληψη δημόσιου κτήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, όπως προέκυψε έπειτα από την επιτόπια αυτοψία του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της ΕΛ.ΑΣ., ο 49χρονος φέρεται πως είχε εγκαταστήσει αυθαίρετα επιχείρηση χωματουργικών μηχανημάτων, καταλαμβάνοντας παράνομα δημόσια δασική έκταση, ενώ διαπιστώθηκε ότι προέβαινε σε συστηματική απόρριψη και διάστρωση μπαζών με επιχωμάτωσή τους, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο σταδιακή αναδιαμόρφωση του ανάγλυφου του εδάφους της περιοχής τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2008 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021.

Επιπλέον, ο 68χρονος, ως αρμόδιος λειτουργός δημοτικής υπηρεσίας παρέλειψε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., να προβεί στις νόμιμες ενέργειες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς σε δημόσια δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή διαπιστώθηκαν ανεξέλεγκτες απορρίψεις μπαζών, διαφόρων άλλων στερεών απόβλητων και άχρηστων κάδων του Δήμου Παύλου Μελά.

Παράλληλα, έπειτα από αυτοψία των αρμοδίων υπαλλήλων σε άλλο σημείο, ιδιοκτησίας του 55χρονου, διαπιστώθηκε – κατά την ίδια ανακοίνωση – η απόρριψη και διάστρωση αποβλήτων εκσκαφών χωμάτινης σύστασης, που οδηγεί στο συμπέρασμα συστηματικής αναδιαμόρφωσης του ανάγλυφου μιας πλευράς του οικοπέδου, η οποία εφάπτεται με ρέμα και είχε ως αποτέλεσμα την ισχυρή επέκταση του γεωτεμαχίου προς την κατεύθυνση του ρέματος. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι μέρος των χωμάτων απορρίφθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο στο πρανές του ρέματος από τον 49χρονο, κατόπιν αιτήματος του 55χρονου.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ