ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Θεσσαλονίκη : Αδειάζουν κλινικές στο ΑΧΕΠΑ για να δημιουργήσουν κλίνες κορονoϊού

O πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε ότι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, 180 ασθενείς με κορονοϊό και πως οι κλινικές που έχει αναπτύξει έχουν γεμίσει.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη : Αδειάζουν κλινικές στο ΑΧΕΠΑ για να δημιουργήσουν κλίνες κορονoϊού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασίας μεταφοράς ασθενών από τρεις κλινικές του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως χώροι νοσηλείας, από ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε μιλώντας στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος εξήγησε ότι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, 180 ασθενείς με κορωνοϊό και πως οι κλινικές που έχει αναπτύξει έχουν γεμίσει.

«Αυτή την ώρα τρεις κλινικές του νοσοκομείου με τους ασθενείς τους μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία», ανέφερε, εξηγώντας ότι από την ψυχιατρική κλινική θα μεταφερθούν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ ασθενείς από την χειρουργική και νευροχειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ προς το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, προκειμένου να συνεχίσουν εκεί τη νοσηλεία τους».

«Η διασπορά του ιού είναι μεγάλη στη Θεσσαλονίκη και το άσχημο είναι ότι ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο μετατρέπεται σε μιας νόσου», τόνισε. Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο ΑΧΕΠΑ νοσούν 60 εργαζόμενοι.

Παράλληλα ο κ. Γιαννάκος εξέφρασε την ανάγκη να επιστρατευτούν και άλλα νοσοκομεία για τον κορονοϊό, όπως το Παναγιά, το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών), καθώς και το παλιό 424. «Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για περιστατικά κορονοϊό για να μη μετατραπούν σημαντικά τριτοβάθμια νοσοκομεία σε μιας νόσου», επανέλαβε, τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ