Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ακυρώθηκε πρόστιμο για υπεράριθμους επιβάτες σε Ι.Χ

Οδηγός και συνοδηγός του ιδιωτικού αυτοκινήτου ήταν κόρη και μητέρα. Γύριζαν στο σπίτι τους στην Βέροια, από το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης στο οποίο είχε μεταφερθεί η άρρωστη μητέρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Ακυρώθηκε πρόστιμο για υπεράριθμους επιβάτες σε Ι.Χ

Οδηγός και συνοδηγός του ιδιωτικού αυτοκινήτου ήταν κόρη και μητέρα.

Επέστρεφαν στο σπίτι τους στη Βέροια, από το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης στο οποίο είχε μεταφερθεί η άρρωστη μητέρα.

Σε έλεγχο για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού , θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς, ότι επέβαιναν υπεράριθμοι στο αυτοκίνητο και τους έκοψαν πρόστιμο.

Μετά από την υποβολή των αντιρρήσεων τους και τις εξηγήσεις που δόθηκαν, έγιναν δέκτες οι αντιρρήσεις και ακυρώθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία Τροχαίας, οι πράξεις επιβολής προστίμου, για υπεράριθμα άτομα σε όχημα, που είχαν επιβληθεί

Οι αντιρρήσεις που έχουν υποβάλει ο οδηγός και συνοδηγός του οχήματος εξετάστηκαν σε συνάρτηση με το νομότυπο της κυκλοφορίας του οχήματος.

Με αφορμή αυτό το γεγονός  να θυμίσουμε οι έλεγχοι για τις μετακινήσεις – όσο πλησιάζουμε στις γιορτές θα ενταθούν ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα που θα δώσουν το λάθος μήνυμα στην κοινωνία.

Έτσι εξακολουθούν να ισχύουν οι  περιορισμοί και για την μετακίνηση με αυτοκίνητο .

Δείτε, λοιπόν, πόσα άτομα επιτρέπονται :

  •        Στο αυτοκίνητο επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης εκτός από τον οδηγό σε ταξί και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης.
  • Σε περίπτωση που πρόκειται για οικογένεια με ανήλικα παιδιά ο περιορισμός δεν υπάρχει αφού, όπως τα μέλη μιας οικογένειας είναι όλη μέρα μαζί στο σπίτι έτσι θα είναι και στο αυτοκίνητο. Επίσης, μπορεί να υπάρχει και δεύτερο άτομο εφόσον χρειάζεται βοήθεια για να μετακινηθεί.
  • Ακόμη, επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.
  • Τέλος, η λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία επιτρέπεται μόνο με επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, από το οποίο προκύπτει η διαδρομή του οχήματος, και υπό την προϋπόθεση της κάλυψης κατ’ ανώτατο όριο του 50% των διαθέσιμων θέσεων επιβατών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ