Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Θεσσαλονίκη: Εικόνες συνωστισμού στα δικαστήρια κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της Δικαιοσύνης – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΓΓ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ζήτησε από τις διοικήσεις όλων των Δικαστηρίων να μεριμνήσουν, μέσω της πύλης ψηφιακών υπηρεσιών της Δικαιοσύνης («Σόλων»), να υπάρξει χρονικός καταμερισμός των υποθέσεων για να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από τα ακροατήρια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Εικόνες συνωστισμού στα δικαστήρια κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της Δικαιοσύνης – ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες συνωστισμού στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης παρατηρήθηκαν κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Από το πρωί της Δευτέρας, το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, θύμιζε κάτι από εποχές προ κορονοϊού.

Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «ξεκλείδωσε» μία σειρά από διαδικασίες -που μέχρι πρόσφατα τελούσαν σε αναστολή- τόσο στα ποινικά όσο και στα πολιτικά και διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, γεγονός που «μεταφράστηκε» σε αυξημένη προσέλευση κόσμου στα Δικαστήρια της πόλης.

Αυστηρές βέβαια είναι οι συστάσεις για χρήση ατομικών μέτρων προστασίας, όπως μάσκες και αντισηπτικά, σε όλους τους χώρους του Μεγάρου και τήρηση κατ’ ελάχιστο ενάμισι μέτρου μεταξύ των φυσικών προσώπων, ενώ ο ανώτατος προβλεπόμενος αριθμός εισερχόμενων στα ακροατήρια είναι τα 15 άτομα, εκτός κι αν το δικαστήριο κρίνει αναγκαίο να υπάρξει υπέρβαση αυτού του αριθμού.

Παράλληλα δε, δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι προσέρχονται στην υπηρεσία τους με την προσκόμιση αρνητικού self test, ενώ η είσοδος στα Δικαστήρια γίνεται κατόπιν θερμομέτρησης από τις ειδικές συσκευές που έχουν τοποθετηθεί.

Πού παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού στα δικαστήρια

Προβλήματα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), Πέτρο Σαμαρά, παρατηρήθηκαν στις αστικές δίκες, όπου «δεν λήφθηκε μέριμνα για χρονικό καταμερισμό των υποθέσεων». Ο ίδιος ζήτησε από τις διοικήσεις όλων των Δικαστηρίων να μεριμνήσουν, μέσω της πύλης ψηφιακών υπηρεσιών της Δικαιοσύνης («Σόλων»), να υπάρξει χρονικός καταμερισμός των υποθέσεων για να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από τα ακροατήρια. ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι το δικαστικό σύστημα θα επανέλθει με ομαλότητα και ασφάλεια σε συνθήκες πλήρους επαναλειτουργίας. «Η επανεκκίνηση της Δικαιοσύνης ήταν αίτημα του νομικού κόσμου, διότι με κλειστή τη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει Δημοκρατία», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ Σαμαράς.

Ο ΔΣΘ από την περασμένη εβδομάδα απηύθυνε έκκληση στα μέλη του για άμεσο προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, συστηματική χρήση των self tests, καθώς και όλων των ατομικών μέσων προστασίας κατά της Covid-19.

ΒΙΝΤΕΟ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ