Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Επαφές Κώτσηρα με δικαστές και υπαλλήλους στα δικαστήρια – Τί είπε για το κτιριακό – ΒΙΝΤΕΟ

Στον υπουργό τέθηκε και το κτιριακό πρόβλημα των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Επαφές Κώτσηρα με δικαστές και υπαλλήλους στα δικαστήρια – Τί είπε για το κτιριακό – ΒΙΝΤΕΟ

Θέματα που απασχολούν διαχρονικά το δικηγορικό Σώμα και τη δικαιοσύνη, αλλά και οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο χώρο της Θέμιδας την επομένη της πανδημίας, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΣΘ στον 4ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης, ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε στις θεσμικές παρεμβάσεις που υλοποιεί η ηγεσία του υπουργείου προς την κατεύθυνση της βελτίωσης και επιτάχυνσης απονομής της δικαιοσύνης, ενώ στάθηκε στις πρωτοβουλίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Ο ίδιος δήλωσε ανοιχτός σε «γόνιμες και επωφελείς προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν βάση διαλόγου για τη δικηγορία και τη δικαιοσύνη, την οποία επιθυμούμε να έλθει μετά την πανδημία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣΘ Στάθης Κουτσοχήνας, διαπίστωσε ότι «υπάρχει καλή διάθεση να αντιμετωπιστούν τα αιτήματα που θέσαμε ως κλάδος» και που – κατά τον ίδιο – αφορούν, εκτός από τα θεσμικά ζητήματα, και θέματα που προέκυψαν με την πανδημία. Αναφέρθηκε δε στις δράσεις που υλοποίησε ο σύλλογος το τελευταίο διάστημα για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των μελών του και οι οποίες συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες, ενώ ζήτησε να διατηρηθούν διαδικασίες και πρακτικές που εφαρμόστηκαν λόγω της πανδημίας, όπως ο χρονικός καταμερισμός στη συζήτηση υποθέσεων στα ακροατήρια και η διευθέτηση διαδικασιών με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Κώτσηρας, συζήτησαν σε συνάντησή τους στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης Θέματα προσβασιμότητας των δικαστικών μεγάρων της Μακεδονίας και της Θράκης, για άτομα με αναπηρίες

“Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σε πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία και στον τομέα της Δικαιοσύνης”, δήλωσε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε ότι με τον κ. Κώτσηρα συζήτησαν την καταγραφή που ολοκλήρωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για όλες τις εργασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν στα Δικαστικά Μέγαρα σε Μακεδονία και Θράκη, ώστε να διευκολυνθούν, στην πρόσβασή τους, Άτομα με Αναπηρίες. “Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών θα συμβάλει, με όλες τις δυνάμεις του, για να περάσουμε στην υλοποίηση των έργων”, υπογράμμισε.

“ Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με έμφαση στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας”, επισήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Κώτσηρας. Οι δύο υφυπουργοί συζήτησαν και για το Σπίτι του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επιλυθούν τεχνικά και διοικητικά εμπόδια.

ΒΙΝΤΕΟ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ