Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τον ακρωτηριασμό της 8χρονης – Ελεύθερος ο υπεύθυνος για τις παιδικές χαρές του δήμου – ΒΙΝΤΕΟ

Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος, χωρίς ωστόσο να ασκήσει για την ώρα ποινική δίωξη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τον ακρωτηριασμό της 8χρονης – Ελεύθερος ο υπεύθυνος για τις παιδικές χαρές του δήμου – ΒΙΝΤΕΟ grtimes.gr

Ατύχημα 8χρονη Θεσσαλονίκη: Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης για το περιστατικό με τον ακρωτηριασμό της 8χρόνης σε παιδική χαρά της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης όπως έγραψε το dikastiko.gr

Παράλληλα, αφέθηκε ελεύθερος ο 62χρονος υπεύθυνος των Συντηρήσεων Δημοτικών Κτηρίων και Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο 62χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και στο πλαίσιο της μήνυσης που κατέθεσαν οι γονείς της 8χρονης, στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει περαιτέρω έρευνα για να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος, χωρίς ωστόσο να ασκήσει για την ώρα ποινική δίωξη.

Ατύχημα 8χρονη Θεσσαλονίκη

grtimes.gr

Ατύχημα 8χρονη Θεσσαλονίκη: Κυριζίδης – Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας, είχε πιστοποίηση η συγκεκριμένη παιδική χαρά

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για το περιστατικό του τραυματισμού της 8χρονης. Παρακολουθούμε συνεχώς εγώ και ο δήμαρχος την πορεία της υγείας της, ελπίζουμε να έχει θετική έκβαση που μέχρι στιγμής πληροφορούμαστε» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης και συνήγορος του 62χρονου.

«Σήμερα στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που διέταξέ την προκαταρκτική εξέταση, θα γίνει έρευνα αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί» τόνισε.

«Από την άλλη πλευρά και εμείς ως δήμος Θεσσαλονίκης ήδη έχουμε διατάξει έρευνα να δούμε τι έχει γίνει όσον αφορά την συγκεκριμένη παιδική χαρά, τα πιστοποιητικά της και όλη την διαδικασία. Είχε πιστοποίηση η συγκεκριμένη παιδική χαρά» ανέφερε ο Μάκης Κυριζίδης.

«Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την Πέμπτη και την Παρασκευή αφαιρέθηκε ένα άλλο επικίνδυνο παιχνίδι και σε ακόμη άλλες δύο παιδικές χάρες, έγιναν μερικές επιδιορθώσεις αλλά δεν βρέθηκε τίποτα άλλο» τόνισε.

Ο πατέρας του κοριτσιού, αλλά και ο γιατρός ο οποίος τις έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην παιδική χαρά και φρόντισε να στείλει το δάχτυλο στο νοσοκομείο, μίλησαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ατύχημα 8χρονη Θεσσαλονίκη: Εξελιξεις στο θέμα του τραυματισμού της 8χρονης σε παιδική χαρά της Νέας Παραλίας της πόλης, την ώρα που έκανε τσουλήθρα όπως έγραψε το dikastiko.gr καθώς κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ατύχημα 8χρονη Θεσσαλονίκη

grtimes.gr

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόκειται για τον προϊστάμενο του Τμήματος Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων και Κοινοχρήστων Χώρων της Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντηρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο 62χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και στο πλαίσιο της μήνυσης που κατέθεσαν οι γονείς της 8χρονης, στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου.

Αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο πατέρας του κοριτσιού, αλλά και ο γιατρός ο οποίος τις έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην παιδική χαρά και φρόντισε να στείλει το δάχτυλο στο νοσοκομείο, μίλησαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

“Ανέβηκε στην τσουλήθρα να παίξει και κινδυνεύει να χάσει το δάχτυλό της, κάποιοι όμως πρέπει να τιμωρηθούν για αυτά που έγιναν, Ο τραυματισμός του παιδιού οφείλεται σε μία κακοτεχνία της τσουλήθρας, με ενδιαφέρει το παιδί, να αποκατασταθεί η υγεία του και να σωθεί το δάχτυλό του. Θέλω να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος. Πάνε παιδάκια να παίξουν και κινδυνεύει η ζωή τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο πατέρας της 8χρονης.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: grtimes.gr/ ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ