Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 13 μελών κυκλώματος σε 284 έτη για διακίνηση μεταναστών

Και οι 13 κατηγορούμενοι, κατά την απολογία τους, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 13 μελών κυκλώματος σε 284 έτη για διακίνηση μεταναστών freepik

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινές έως 284 έτη στα μέλη πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, από τον Έβρο στο εσωτερικό της χώρας.

Παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 13 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων κι ένας 48χρονος, με καταγωγή από τη Συρία, που φέρεται πως διηύθυνε τις μεταφορές.

Ο τελευταίος καταδικάστηκε με την ανώτατη ποινή ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν ποινές από 5 έως 73 έτη (εκτιτέα είναι τα 20 έτη).

Ο βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος παλαιότερα είχε εκτίσει ποινή για ανάλογα αδικήματα, κατά την απολογία του, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο κύκλωμα. Ανάλογη στάση κράτησαν και οι υπόλοιποι 12 συγκατηγορούμενοι του.

Διακίνηση μεταναστών

Unsplash

Διακίνηση μεταναστών: Ορμητήριο του κυκλώματος φέρεται πως ήταν έναν ποιμνιοστάσιο

Ορμητήριο του κυκλώματος φέρεται πως ήταν έναν ποιμνιοστάσιο, σε ορεινή περιοχή, ανάμεσα στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τον συγκεκριμένο χώρο γίνονταν οι επαφές και συνεννοήσεις μεταξύ των μελών του κυκλώματος ενώ υπήρξε το σημείο αφετηρίας των παράνομων δρομολογίων. Καταγράφηκαν τουλάχιστον 7 περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς μεταναστών, με τον αριθμό των διακινούμενων να φτάνει τα 50 άτομα.

Οι διακινούμενοι κατέβαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά στα μέλη του κυκλώματος για να φτάσουν από την Τουρκία στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.

ΠΗΓΗ: grtimes.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ