Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση για το «κυνήγι κεφάλων» από αντεξουσιαστές κατά αστυνομικών – ΒΙΝΤΕΟ

Ζητά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ τη διενέργεια έρευνας για να εντοπιστούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης και να διερευνηθούν τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της απειλής κ.ά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση για το «κυνήγι κεφάλων» από αντεξουσιαστές κατά αστυνομικών – ΒΙΝΤΕΟ ΠΗΓΗ: EUROKINISSI

Άμεση εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου με την οποία όχι μόνον δημοσιοποιούνταν προσωπικά στοιχεία (ονόματα και διευθύνσεις) αστυνομικών της Θεσσαλονίκης, αλλά κάνουν λόγο για επικήρυξη τους και προειδοποιούν: «Όταν λέμε πως βρισκόμαστε σε πόλεμο, το εννοούμε. Στη βία απαντάμε με βία. Το κυνήγι κεφαλών, έχει αρχίσει…».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «τώρα μπορεί ο καθένας τους ξεχωριστά, να έρθει αντιμέτωπος με το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Ενός λεπτού σιγή για κάθε θύμα αστυνομικής βίας, πριν ακολουθήσει η έκρηξη των μηχανισμών στα σπίτια των ένστολων δολοφόνων».

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή διατάχθηκε κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων 21 αστυνομικών – στην πλειονότητά τους εκλεγμένοι συνδικαλιστές από τη Θεσσαλονίκη – μέσω ανακοίνωσης σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου.

Η Εισαγγελία, με εγγραφή παραγγελία προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, ζητεί να διενεργηθεί έρευνα για να εντοπιστούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης και να διερευνηθούν τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της απειλής κ.ά. Για την υπόθεση υποβλήθηκε και έγκληση στην Εισαγγελία.

Η ανακοίνωση, στην οποία δημοσιοποιούνται ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις αστυνομικών, υπογράφεται από την αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Οργάνωση Αναρχική Δράση».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης

Για «άδικη στοχοποίηση του αστυνομικού προσωπικού», έκανε – μεταξύ άλλων – λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. «Η δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων 21 συναδέλφων μας (πολλοί εξ αυτών είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης) σε γνωστή σελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, έρχεται να προστεθεί στις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν δεχτεί ορισμένοι συνάδελφοί μας στις οικίες τους, τον περασμένο Φεβρουάριο» αναφέρει.

Και προσθέτει: «Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταδίκασε και καταδικάζει την άδικη στοχοποίηση του αστυνομικού προσωπικού. Οι βεβιασμένες γενικεύσεις που εξισώνουν όλους τους Αστυνομικούς και τους ταυτίζουν με τους επίορκους που το Σώμα οφείλει να απομακρύνει από τις τάξεις του, οδηγούν σε μια εσφαλμένη εντύπωση που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το έργο που καθημερινά παράσχουν χιλιάδες Αστυνομικοί για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια είναι αδιαμφισβήτητο και δεν μπορεί να σπιλωθεί».

Επιρρίπτει ευθύνες στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ που – όπως λέει – «σφυρίζει αδιάφορα» για όλα τα σημαντικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ